Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomppa laittaa aromisuolaa jopa aamupuuroon – 33 purkkia meni parissa vuodessa

Jos Tompalta kysytään, aromisuolaa voi syödä puuronkin joukossa.
Jos Tompalta kysytään, aromisuolaa voi syödä puuronkin joukossa. Shutterstock/Tompan kotialbumi
Julkaistu 23.08.2024 06:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Aromisuolan käyttö jakaa mielipiteet, mutta Tomppa ei kritiikistä välitä. 

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Harri Syrjänen kommentoi elokuussa Iltalehdelle, mikä on pahin mahdollinen suomalaisten käyttämä mauste. Syrjänen ei laittaisi kotitekoiseen ruokaan lainkaan aromisuolaa, sillä kokin mielestä se muuttaa aterian valmisruoaksi.

Aiemmin myös kokki Kari Aihinen on tyrmännyt Kaappaus keittiössä -ohjelmassa aromisuolan käytön. 

Lue myös: Länsimaalaisen ihmisen ahdinko huipussaan: Tätä asiaa et ole tajunnut lihaliemikuutiosta

Tomppa syö aromisuolaa aamupuuronkin joukossa

Kaikki suomalaiset ruoanlaittajat eivät kuitenkaan ole huippukokkien kanssa samaa mieltä. Kotikokki Tomppa Christiansen jakoi Facebookin Äijäruoka-ryhmään ylpeänä kuvan omasta aromisuolapurkkikokoelmastaan:

aromisuola aromatTompan aromisuolapurkkikokoelma.Tompan kotialbumi

– Joku huippukokki sanoi, että aromisuolaa ei pidä käyttää ruoanvalmistukseen. Itse käytän esimerkiksi tomaattiin, kurkkuun ynnä muuhun. Noin kahden vuoden saldo on 33 purkkia. Joo, olen säilyttänyt tyhjät, Tomppa kirjoitti ryhmässä.

Tomppa kertoo MTV Uutisille käyttävänsä aromisuolaa jopa aamupuuron joukossa.

– Kun se on muuten niin mautonta.

Varsinaiseen ruoanlaittoon hän käyttää aromisuolaa harvemmin. Sen sijaan aromisuola maistuu Tompalle leivän päällä erilaisten lisukkeiden maustajana.

Aromisuolan käyttö jakaa mielipiteet

Äijäruoka-ryhmässä Tompan kuva jakoi kotikokkien mielipiteet. 

– Antaa huippukokkien olla mitä mieltä haluavat, arkiseen ruoanlaittoon hyvä lisä. Tosin Herbamare parempaa, ryhmässä muun muassa kommentoitiin. 

– Miksi ostat aina uuden purkin? Joka kaupassa myydään niitä täyttöpusseja, toinen ihmetteli.

Aromat-aromisuolan pääraaka-aineet ovat suola ja makua vahvistava natriumglutamaatti, joka jakaa edelleen vahvasti mielipiteitä. Kaikkien brändien aromisuolatuotteissa ei kuitenkaan käytetä natriumglutamaattia.

Lue myös: Kumpaan jengiin sinä kuulut? Suosikkimausteet Aromat ja Herbamare muistetaan jo lapsuudesta – tätä et ehkä tiennyt niistä

Lisää aiheesta:

Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossaNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonLöytyykö maustekaapistasi currya? Tätä et ehkä ole tajunnut suosikkituotteestaKari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"Söitkö sinäkin? Tässä on kevään suosituin arkiruoka Suomessa – hurjalla suosiolla yksi varjopuoliJoko kokeilit? Kokit yhtä mieltä yhdestä makua parantavasta perunamuusiniksistä: "Kermaista, sileää ja täynnä makua"
MausteetRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?