Tölkki kevytkolaa päivässä! 104-vuotias nainen uskoo pitkän iän salaisuuden piilevän suosikkijuomassaan

mummo kola
Virkeä 104-vuotias nainen paljastaa yllättävän juoman pitkän ikänsä salaisuudeksi. Shutterstock

Yli satavuotias nainen uskoo kevytkolalla olevan jotain tekemistä hänen pitkän ikänsä kanssa.

Uudenvuodenpäivänä 104-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Theresa Rowmey on saanut ihmiset ympäri maailmaa hämilleen paljastamalla pitkän ikänsä salaisuuden. Salaisuus ei suinkaan löydy terveellisestä ruokavaliosta tai liikunnasta, vaan tämä yhdysvaltalaisnainen vannoo yllättävän juoman – kevytkolan nimeen.

– Juon sitä, koska pidän siitä, tölkin kevytkolaa päivittäin juova Rowley kertoi Wzzm13.comille.

Tutkijat eivät ole naisen kanssa samoilla linjoilla

Jo viidentoista vuoden ajan palvelutalossa asunut nainen kertoo olevansa itsekin yllättynyt siitä, kuinka monta syntymäpäivää hän on ehtinyt elämänsä aikana nähdä. Eikä päivittäisen kolatölkin nauttimisesta ole näyttävästi ollut ainakaan haittaa.

– Kun olin satavuotias, ajattelin, etten koskaan voisi olla 104-vuotias. Ajattelin kuolevani niihin aikoihin, mutta niin ei vain ole käynyt. Sitten täytin 101, eikä mitään tapahtunut. Täällä minä olen 104-vuotiaana, eikä mitään ole vieläkään tapahtunut, Rowley kertoo.

Samaan aikaan, kun Rowley uskoo kevytkolan voimaan, tutkijat eivät ole naisen kanssa lainkaan samoilla linjoilla siitä, että juomalla voisi olla mitään tekemistä hänen ikänsä kanssa. Itse asiassa päinvastoin. Tutkimusten mukaan kevytjuomat on yhdistetty niin kroonisiin sairauksiin kuin ylipainoonkin.

Hiljattain Bostonissa tehdyn tutkimuksen mukaan makeutusaineilla makeutettujen kevytjuomien on todettu lisäävän aivohalvauksen ja dementian riskiä enemmän kuin sokeristen versioiden nauttiminen. 

Tämä nainen on kuitenkaan välitä tutkimuksista, vaan aikoo jatkaa samoilla linjoilla kuin tähänkin asti. Kolan voimalla elämänsä loppuun saakka. 

Lähteet: Wzzm13.comPeople

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja