Tilliliha ja munakastike – tällaisia olivat kouluruoat "ennen vanhaan", ovatko tuttuja sinulle?

Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa 1:47 Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa

Makkarakeitto, paistettu kalapala ja munakastike, rapea salaatti – tunnetko sinä nämä menneiden vuosien kouluruoat?

Listasimme koulujen ruokalistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Montaako listojen ruoista sinä olet syönyt? Yllä olevalla videolla maistellaan nykypäivän kouluruokaa!

1960-luvun alussa hämeenlinnalaiskoulun ruokalista näytti tältä:

  • Maanantaina puuroa
  • Tiistaina hernekeittoa
  • Keskiviikkona velliä
  • Torstaina kaali- tai perunakeittoa
  • Perjantaina vaihtoehtoisesti puuroa tai velliä
  • Lauantaina makkara- tai lihakeittoa

Vuoden 1979 ruokalistaa:

  • Lihamakaronilaatikkoa ja punajuurikaalisalaattia
  • Makkarakastiketta, perunaa ja kaalipikkelssisalaattia
  • Keittoa ja porkkanapiirakkaa
  • Paistettu kalapala, munakastiketta, perunaa ja porkkanaraastetta
  • Maksapataa ja tuorepala
  • Lisäksi näkkileipää, voita ja maitoa

Ruokalistaehdokkaita lukuvuodelta 1981–1982 – tällaisia ruokia listaan ehdotettiin:

  • Kaalipata ja punajuuret
  • Kalapala, munakastike ja perunat
  • Kanaviilokki, perunat ja hillo
  • Lindströminpihvi, perunat ja raejuusto
  • Tilliliha, perunat ja vihannekset
  • Veriohukaiset ja hedelmäsalaatti
  • Kokojyväpuuro, mustikkakeitto ja lihapasteija
  • Jauhemaksapihvit, perunat, kastike ja puolukkasalaatti

Kouluruokia Jyväskylän seudulla 1990-luvulla:

  • Lasagnette, rapea tomaatti-kurkkusalaatti
  • Kinkkukiusaus, rapea tomaatti-sipulisalaatti
  • Riistavuoka, kiinankaalipuolukkasalaatti 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.