Tilliliha ja munakastike – tällaisia olivat kouluruoat "ennen vanhaan", ovatko tuttuja sinulle?
Makkarakeitto, paistettu kalapala ja munakastike, rapea salaatti – tunnetko sinä nämä menneiden vuosien kouluruoat?
Listasimme koulujen ruokalistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Montaako listojen ruoista sinä olet syönyt? Yllä olevalla videolla maistellaan nykypäivän kouluruokaa!
1960-luvun alussa hämeenlinnalaiskoulun ruokalista näytti tältä:
- Maanantaina puuroa
- Tiistaina hernekeittoa
- Keskiviikkona velliä
- Torstaina kaali- tai perunakeittoa
- Perjantaina vaihtoehtoisesti puuroa tai velliä
- Lauantaina makkara- tai lihakeittoa
Vuoden 1979 ruokalistaa:
- Lihamakaronilaatikkoa ja punajuurikaalisalaattia
- Makkarakastiketta, perunaa ja kaalipikkelssisalaattia
- Keittoa ja porkkanapiirakkaa
- Paistettu kalapala, munakastiketta, perunaa ja porkkanaraastetta
- Maksapataa ja tuorepala
- Lisäksi näkkileipää, voita ja maitoa
- Kaalipata ja punajuuret
- Kalapala, munakastike ja perunat
- Kanaviilokki, perunat ja hillo
- Lindströminpihvi, perunat ja raejuusto
- Tilliliha, perunat ja vihannekset
- Veriohukaiset ja hedelmäsalaatti
- Kokojyväpuuro, mustikkakeitto ja lihapasteija
- Jauhemaksapihvit, perunat, kastike ja puolukkasalaatti
Kouluruokia Jyväskylän seudulla 1990-luvulla:
- Lasagnette, rapea tomaatti-kurkkusalaatti
- Kinkkukiusaus, rapea tomaatti-sipulisalaatti
- Riistavuoka, kiinankaalipuolukkasalaatti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa