Tiina toivoi jäätelöaltaaseen tiettyä makuyhdistelmää Keskolta – toive toteutui nimeä myöten: "Tässä tapauksessa sattumaa"

Hämis mehujää
Reilu vuosi siinä kesti, mutta Tiina sai toivomansa mehujään kauppojen pakastealtaisiin. MTV

Tiinan visioima mehujäämaku päätyi tuotantoon ja kauppojen pakastealtaisiin saakka. Keskon mukaan kyse on tässä tapauksessa sattumasta.

Jos jotain tiettyä tuotetta tekee oikein mieli, kannattaa rohkeasti laittaa viestiä valmistajalle.

Pirkan "ötökkämehujäihin" ihastunut Tiina oli jäänyt kaipaamaan päärynä-salmiakki-makuyhdistelmää ja päätti lähettää ehdotuksen Keskolle.

Viestissä Tiina heittää idean kaupanpäällisinä vielä omien sanojensa mukaan puoliksi vitsillä keksityn nimen mehujäälle: Hämis.

Hämis-tuotepyyntö
"Saa käyttää enkä ota provikkaa." Tiina laittoi tuotetoiveen Keskolle toukokuussa 2020, jolloin Keskolta vastattiin, että toive on laitettu eteenpäin.

Reilu vuosi viestin lähettämisen jälkeen, Tiina löysi pakkauksen Hämis-mehujäitä paikallisesta supermarketista. Maku ei naisen mukaan tuottanut pettymystä.

– Kyllä se ihan vastasi sitä, mitä odotinkin, Tiina kertoo MTV Uutisten Makuja-sivustolle.

800 tuotetoivetta vuodessa

Keskon jäätelöistä vastaava osto- ja myyntipäällikkö Timo Kirjavainen kertoo, että Pirkan kuluttajapalveluun tuli viime vuonna noin 26 000 palautetta, joista 800 oli tuotetoiveita.

– Kaikki toiveet arvioidaan toteutusmahdollisuuksiltaan niin teknisesti kuin kaupallisestikin ja jonkin verran ideoita päätyy aina tuotteiksi asti, Kirjavainen kertoo.

Esimerkiksi Pirkan ’’Ötökkä-mehujäiden’’ makupareihin, joihin uusi Hämiskin kuuluu, tulee Kirjavaisen mukaan aika ajoin uutuusehdotuksia. Makupareista Toukkis, Leppis ja Koppis ovat aikanaan saaneet alkunsa asiakkaiden ideoimista ehdotuksista.

Pirkka Hämis-mehujää
Hämis on syksyn 2021 kausituote.

– Hämiksen osalta maku on ideoitu ja alustavasti suunniteltu jo useampi vuosi sitten, joten kuluttajan toive tästä makuparista on tässä tapauksessa sattumaa, Kirjavainen kertoo.

Kyseessä oli alunperin halloween-teemaa varten suunniteltu kausimaku, joka tuli tämän vuoden lokakuussa kauppoihin.

– Pakkauksessa seikkailee mielestämme halloween-teemaan kuvituksena sopiva hämähäkki, Kirjavainen toteaa.

Katso myös: Mistä tietää, onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit

1:22

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja