Tiesitkö? Tilaamasi juoma voi sisältää ulostetta

drinkki
Yksi juoma ulosteella, olehan hyvä! Shutterstock

Tilaat paukun ja se saapuu tyylikkäästi sitruunalla koristeltuna. Tutkijoiden mukaan juoma kannattaisi kuitenkin tilata ilman hedelmiä – ne voivat nimittäin sisältää muun muassa ihmisen ulostetta. 

Muun muassa The Secret Life of Germs -kirjan kirjoittanut tutkija Philip Tierno toteaa Elle-lehden haastattelussa, että juomamme drinkit voivat sisältää muun muassa kolibakteeria, norovirusta ja enterokokkia. 

– Aina löytyy todisteita ihokosketuksista, hengitysteitä pitkin kulkeutuvista bakteereista ja ulosteista, Tierno toteaa haastattelussa. 

Tiernon mukaan myös bakteerien tartuntavasta on helppoa päästä selville. 

– Ihmiset ovat koskeneet sitruunaa juomassasi, leikanneet ja siivuttaneet sen ja sen jälkeen asetelleet hedelmän lasiisi. 

Esimerkiksi vuonna 2007 Journal of Enviromental Health -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat ottivat näytteet 21 juomasta eri ravintoloissa ja havaitsivat, että lähes 70 prosenttia näytteistä sisälsi mikrobikasvustoa ja jopa 25 eri mikrobilajia. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!