Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö tätä sveitsinleikkeestä? Cordon bleu on klassikko, jota ei kannata unohtaa

Milloin söit viimeksi sveitsinleikkeen?
Milloin söit viimeksi sveitsinleikkeen?Shutterstock
Julkaistu 11.05.2021 19:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Cordon bleu eli sveitsinleike on suomalaisille tuttu ruokalaji ravintoloista, työpaikkaruokaloista ja jopa huoltoasemilta. Milloin söit viimeksi tämän klassikkoleikkeen?

Kinkulla ja juustolla täytetty sveitsinleike on suomalaisille tuttu liharuoka. Sveitsinleike valmistetaan perinteiseen tapaan paneroidusta vasikan sisäpaistista, mutta ruokalajista on kehittynyt omat versionsa myös nuijitusta porsaanlihasta ja broilerista. Nuijttu liha taitellaan taskuksi ja sen sisään ujutetaan juusto ja kinkku.

Sveitsinleikkeen juustoksi voi valita esimerkiksi emmentalia ja kinkuksi keitto- tai savukinkkua. Perinteisesti sveitsinleike tarjoillaan keitettyjen herneiden ja perunamuusin kanssa.

Sveitsinleike eli cordon bleu –  mistä tulee ruokalajin nimi? 

Mistä sitten juontaa ruokalajin nimi cordon bleu? Suoraan ranskasta suomeksi käännettynä cordon bleu tarkoittaa sinistä nauhaa, jolla viitataan ruokalajin erinomaisuuteen.

Sininen nauha symboloi laatua ja se tunnetaankin monissa perinteisissä kilpailutapahtumissa voittajan merkkinä. Cordon bleuta pidettiin siis ykköspystin arvoisena.

Sveitsinleikkeen valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Testaa itse!

Katso resepti: Sveitsinleike eli cordon bleu

Lisää aiheesta:

Tämä liharuoka sinunkin olisi korkea aika opetella tekemään – Kari Aihinenkin hehkuttaa: "Parempaa darraruokaa ei ole olemassa"Nämä olivat vuoden 2017 googlatuimmat reseptit – oletko jo testannut?Kyllästyttääkö aina sama lounas? Vaihtoehto uunimakkaralle voi löytyä tästäSveitsinleike, lehtipihvi, wieninleike – tiedätkö, miten kuuluisimmat leikkeet ja pihvit eroavat toisistaan?Parasta kotiruokaa juuri nyt: Milloin söit viimeksi tämän rapeaksi leivitetyn klassikkoleikkeen?Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?
RuokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"