Tiesitkö tätä sveitsinleikkeestä? Cordon bleu on klassikko, jota ei kannata unohtaa

shutterstock_1674957979
Milloin söit viimeksi sveitsinleikkeen? Shutterstock

Cordon bleu eli sveitsinleike on suomalaisille tuttu ruokalaji ravintoloista, työpaikkaruokaloista ja jopa huoltoasemilta. Milloin söit viimeksi tämän klassikkoleikkeen?

Kinkulla ja juustolla täytetty sveitsinleike on suomalaisille tuttu liharuoka. Sveitsinleike valmistetaan perinteiseen tapaan paneroidusta vasikan sisäpaistista, mutta ruokalajista on kehittynyt omat versionsa myös nuijitusta porsaanlihasta ja broilerista. Nuijttu liha taitellaan taskuksi ja sen sisään ujutetaan juusto ja kinkku.

Sveitsinleikkeen juustoksi voi valita esimerkiksi emmentalia ja kinkuksi keitto- tai savukinkkua. Perinteisesti sveitsinleike tarjoillaan keitettyjen herneiden ja perunamuusin kanssa.

Sveitsinleike eli cordon bleu –  mistä tulee ruokalajin nimi? 

Mistä sitten juontaa ruokalajin nimi cordon bleu? Suoraan ranskasta suomeksi käännettynä cordon bleu tarkoittaa sinistä nauhaa, jolla viitataan ruokalajin erinomaisuuteen.

Sininen nauha symboloi laatua ja se tunnetaankin monissa perinteisissä kilpailutapahtumissa voittajan merkkinä. Cordon bleuta pidettiin siis ykköspystin arvoisena.

Sveitsinleikkeen valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Testaa itse!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja