Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sveitsinleike eli cordon bleu

Shutterstock
Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia tai possua ohueksi nuijittuna
  • 50 g savukinkkua
  • 4 isoa viipaletta emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen
  • sitruunalohkoja koristeeksi

Valmistusohje

Mausta leikkeet kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi.

Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista leikkeet pannulla öljyn ja voin seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin neljä minuttiia kummaltakin puolelta. Jos käytät porsaan lihaa, loppukypsennä leikkeet uunissa 180 asteessa noin kahdeksan minuuttia.

Koristele leike lopuksi sitruunanlohkolla.

Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin voilla maustetut keitetyt herneet sekä

Sveitsinleike valmistuu vasikansisäpaistista tai ohueksi nuijitusta porsaanlihasta. Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin keitetyt herneet ja kokonaisuus kruunataan sinapilla maustetulla, kotitekoisella perunamuusilla.

Lisää aiheesta:

Täytetyt siikapihvitSveitsinleikeSveitsinleike annosröstien keraTäytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeellaSveitsinleike tomaattikastikkeessaWieninleike herneiden kera
SveitsinleikeVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sveitsinleike
  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Sveitsinleike eli cordon bleu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sveitsinleike

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sveitsinleike annosröstien kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Täytetty sveitsinleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Täytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeella