Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö tätä halloumijuustosta? Yleinen grillaustapa onkin aivan väärä

7:38Halloumhodarit
Julkaistu 23.06.2021 19:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Halloumia ei kannatakaan grillata viipaloituna, helsinkiläisestä juustokaupasta muistutetaan.

Videolla kokki Teresa Välimäki valmistaa halloumihodareita ja antaa vinkkejä halloumin grillaamiseen.

Halloumi on monelle suomalaiselle tärkeä kesäherkku, sillä juusto maistuu erityisen hyvältä grillattuna. Halloumi on Kyprokselta kotoisin oleva juusto, jota on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Halloumin erikoisuus piilee nimenomaan sen grillaus- ja paisto-ominaisuuksissa: juusto sulaa vain sisältä ja pinnasta tulee rapea.  

Jos halloumin parhaat puolet haluaa saada esille, on syytä perehtyä myös juuston oikeaoppiseen grillaustapaan. Tiesitkö, että halloumia ei tulisi grillata viipaloituna? Oikeaoppisesta grillaustavasta kertoi Twitterissä juustokauppa Juustoansa kesällä 2020:

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Jos halloumin grillaa viipaloituna, siitä tulee helposti sitkeää ja kumimaista. Kokonaisena grillattuna halloumi sen sijaan pääsee loistamaan pehmeydellään. Twitterissä moni kuitenkin haikailee halloumiviipaleiden rusketusraitojen perään. Juustoansa kuitenkin suosittelee testaamaan halloumin kokonaisena grillaamista, sillä pinnasta tulee joka tapauksessa rapsakka. 

– Pintaan kaunis rusketus ja sisällä odottaa mehevä sisus

Näin grillaat parasta halloumia

shutterstock_558309484Halloumi kannattaisi mieluummin grillata kokonaisena, tai sitten juustobrändi Fontanan ohjeen mukaan kahtena palana.Shutterstock

Halloumi-brändi Fontanan Ruotsin sivustolla kerrotaan, miten halloumista saa grillattua täydellistä. Varmista ensin, että grilli on todella kuuma ja putsattu hyvin. Grillillä oleva lika voi aiheuttaa juuston palamisen. Fontanalta suositellaan, että halloumipala leikataan ensin keskeltä halki.

Kuivaa palat tämän jälkeen talouspaperilla. Jos pinta jää märäksi, juusto voi "purskahtaa" grilissä ja jäädä grillin ritilöihin helpommin kiinni. Grillin ritilät kannattaakin voidella oliiviöljyllä juuri ennen, kun halloumit laittaa grilliin paistumaan. Käännä juusto pihtien avulla, kun se alkaa saada väriä grillissä, noin ½-1 minuutin paiston jälkeen. 

Tarjoile halloumi suoraan grillistä. Se sopii mainiosti erilaisten grilliruokien lisukkeksi, burgerin väliin tai vaikka mansikan makupariksi. 

Lue myös: Arkiruokahitti! Tässä on paras kesäsalaatti – mukana Hans Välimäen törkeän hyvä kastike

Lähteet: Juustoansa/Twitter, Fontana

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetYleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan vääräKokit kertovat, mitä ruokia kannattaa grillata ja mitä ei – trendihedelmä saa jyrkän tuomion: "Kannattaa nauttia niin kuin luonto sen tarkoitti"Tiedätkö, miten halloumi pitäisi oikeasti grillata? Yleinen tapa onkin aivan vääräSuomalaiskokki suosittelee: Tämä juusto on täydellistä grillattavaa!Grillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeammin
GrillausRuokaJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet