Halloumia ei kannatakaan grillata viipaloituna, helsinkiläisestä juustokaupasta muistutetaan.
Videolla kokki Teresa Välimäki valmistaa halloumihodareita ja antaa vinkkejä halloumin grillaamiseen.
Halloumi on monelle suomalaiselle tärkeä kesäherkku, sillä juusto maistuu erityisen hyvältä grillattuna. Halloumi on Kyprokselta kotoisin oleva juusto, jota on valmistettu jo vuosisatojen ajan. Halloumin erikoisuus piilee nimenomaan sen grillaus- ja paisto-ominaisuuksissa: juusto sulaa vain sisältä ja pinnasta tulee rapea.
Jos halloumin parhaat puolet haluaa saada esille, on syytä perehtyä myös juuston oikeaoppiseen grillaustapaan. Tiesitkö, että halloumia ei tulisi grillata viipaloituna? Oikeaoppisesta grillaustavasta kertoi Twitterissä juustokauppa Juustoansa kesällä 2020:
Jos päivitys ei näy, katso se täältä.
Jos halloumin grillaa viipaloituna, siitä tulee helposti sitkeää ja kumimaista. Kokonaisena grillattuna halloumi sen sijaan pääsee loistamaan pehmeydellään. Twitterissä moni kuitenkin haikailee halloumiviipaleiden rusketusraitojen perään. Juustoansa kuitenkin suosittelee testaamaan halloumin kokonaisena grillaamista, sillä pinnasta tulee joka tapauksessa rapsakka.
– Pintaan kaunis rusketus ja sisällä odottaa mehevä sisus
