Tiesitkö tätä Finlandia-marmeladeista?

Tiesitkö tätä Fazerin suosikkimarmeladeista? 0:59 Tiesitkö tätä Fazerin suosikkimarmeladeista?
KATSO VIDEO: Näin Finlandia-marmeladit pakataan Fazerilla – MTV vieraili tehtaalla.

Suosikkimarmeladien valmistustapa ja nimikin on vuosien saatossa vaihtunut, mutta tietyistä perinteistä pidetään edelleen kiinni. 

Marmeladit kuuluvat monella suomalaisella joulunviettoon. Suosituimpien marmeladituotteiden joukkoon lukeutuvat tietysti pitkän historian omaavat Vihreitä kuulia- ja Finlandia-marmeladit.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu Finlandia-marmeladien mielenkiintoisesta historiasta. Tiesitkö, että marmeladien alkuperäinen muoto ei ollut pyöreä, vaan aikoinaan makeiset tehtiin hedelmän tai marjan muotoisiksi?

Kruunajaismarmeladeista Finlandiaksi

Aina makeisten nimi ei myöskään ole ollut Finlandia, vaan vuoteen 1948 asti marmeladeja kutsuttiin Kruunajaismarmeladeiksi. Vuonna 1902 näitä hedelmämarmeladeja lähetettiin Englannin tulevan kuninkaan Edward VII:n kruunajaisiin. Puiseen marmeladeja sisältävään "kruunajaisrasiaan" oli painettu tarkka jäljennös kuninkaan kruunusta.

Vuonna 1947 Kruunajaismarmeladeja lähetettiin puolestaan häälahjaksi prinsessa Elisabetille, tulevalle kuningattarelle.

Vaikka marmeladien valmistustapa ja nimikin on vuosikymmenten saatossa vaihtunut, tietyistä perinteistä ei ole luovuttu.

Katso yllä olevalta videolta, miten marmeladit nykypäivänä pakataan Fazerin tehtaalla Lappeenrannassa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat