Mainos

Tiesitkö? Tästä arkisesta ruoasta saattaa löytyä apu moneen sairauteen

Isoja, pieniä, punaisia, keltaisia, pyöreitä ja soikeita. Tomaatteja on kauppojen hyllyillä jos jonkinlaisia. Tämä tuttu kasvis on todellinen terveyspommi.

Tomaateilla on valtavasti terveysvaikutuksia: tutkimukset ovat osoittaneet niiden auttavan moniin vakaviin sairauksiin. Tomaatit saavat punaisen värinsä lykopeenistä. joka on voimakas antioksidantti. Lykopeenin on todettu auttavan eri syöpien ehkäisyssä ja jopa pysäyttävän syöpäsolujen lisääntymisen. Laboratoriotesteissä on saatu hyviä tuloksia kohdun limakalvoilla olevan, rinta- ja keuhkosyövän osalta. Tutkimukset tosin ovat vielä aikaisessa vaiheessa.

Tomaatti sisältää kuitua, kaliumia ja C-vitamiinia, jotka kaikki edesauttavat sydämen terveyttä. Tomaateissa on alhainen glykeeminen indeksi riippumatta siitä, syödäänkö ne tuoreena vai kypsennettynä. Alhaisen glykeemisen indeksin ja runsaan vitamiinipitoisuuden lisäksi tomaateissa on paljon rautaa, joten ne ovat erinomaista ruokaa diabeetikoille.

Tomaattien sisältämä lykopeeni auttaa ihoa taistelemaan UV-säteilyn aiheuttamaa ihon vanhenemista vastaan. Joidenkin tutkimusten mukaan tomaatit saattavat hidastaa myös ikään liittyviä kaihia ja silmäpohjanrappeumaa.

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja