Tiesitkö? Tämän vuoksi vaahterasiirappipullossa on minikokoinen kahva

Vaahterasiirappi
Miksi vaahterasiirappipullon kaulassa on pieni kahva? Shutterstock

Vaahterasiirappipullon minikahva on melko epäkäytännöllinen, joten mihin sitä tarvitaan?

Oletko huomannut vaahterasiirappipullojen kaulassa olevan pienenpienen kahvan? Se on niin pikkuruinen, että kovinkaan monen aikuisen ihmisen sormi ei sen väliin mahdu, eikä kahvaan oikeastaan pysty edes helposti tarttumaan. Mikä ihme kyseisen kahvan funktio sitten on?

Business Insider -sivusto kertoo, että siirappipullon minikahva on itse asiassa jäänne menneiltä ajoilta ja sillä on lähinnä symbolinen merkitys. Siirappia nimittäin säilöttiin ennen suurissa kannuissa. Kahvan avulla siis kannettiin yli kaksikiloisia siirappikannuja.

Kun pakkaukset sitten modernisoituivat ja siirappia alettiin myydä pienissä lasipulloissa, kahva menetti merkityksensä. Nykyään sillä on vain symbolinen merkitys pullon sisällöstä.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!