Tiesitkö? Tämän vuoksi Coca-Cola maistuu pikaruokaravintolassa erilaiselta kuin kotona

cola mcdonald
Et ole kuvitellut, McDonald'sin Coca-Cola maistuu erilaiselta kuin muualla! Shutterstock

Jos Coca-Cola ja pikaruokaravintola McDonald’s kuuluvat ehdottomasti yhteen mielestäsi, sille voi olla syynsä. Pahvisesta mukista pillin läpi imaistu kolajuoma maistuu usein erilaiselta kuin kotisohvalla, mutta miksi?

Vaikka pikaruokaravintolassa juoma nautitaan usein pahvisesta mukista, se ei vähennä makunautintoa. The New York Timesin raportin mukaan Coca-Cola ja McDonald’s ovat pitkän yhteisen historiansa aikana luoneet järjestelmän, joka mahdollistaa ravintolan asiakkaille tietynlaisen makuelämyksen. Juomajätti ei ole luonut samanlaista järjestelmää minkään muun ravintolaketjun kanssa. 

Ainutlaatuinen säilytysjärjestelmä ja leveämmät pillit

Maun salaisuus löytyy kolasiirapista, joka toimitetaan McDonald’seihin teräksisissä erikoissäiliössä. Nämä säiliöt auttavat juomaa säilyttämään paremmin makunsa. Muihin ravintoloihin siirappi toimitetaan muovisissa säiliöissä.

Poikkeuksellisen siirappitoimituksen lisäksi kolajuoman makuun vaikuttaa paljon myös oikea lämpötila. Pikaruokaravintolassa vesi ja kolasiirappi esijäähdytetään hyvin ennen juomahanoihin päätymistä.

Älä koskaan tilaa kokista ilman jäitä, sillä jäät ovat välttämättömiä oikeanlaisen siirappisuhteen ylläpitämiseksi!

Sen lisäksi, että juoman ainesosat jäähdytetään etukäteen, myös juomahanat pidetään jäähdytettyinä makunautinnon takaamiseksi. Viileys auttaa myös hiilihappoja pysymään juomassa pidempään. 

Oletko huomannut, että McDonald'sin pillit ovat hieman leveämmät kuin muualla? Myös tämä on suunniteltu juttu, sillä hieman leveämmän pillin läpi imaistuna kolajuoma pääsee hivelemään makuhermojasi paremmin kuin kapeamman pillin läpi juotuna. 

***

0:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja