Tiesitkö? Tämän vuoksi Coca-Cola maistuu pikaruokaravintolassa erilaiselta kuin kotona
Jos Coca-Cola ja pikaruokaravintola McDonald’s kuuluvat ehdottomasti yhteen mielestäsi, sille voi olla syynsä. Pahvisesta mukista pillin läpi imaistu kolajuoma maistuu usein erilaiselta kuin kotisohvalla, mutta miksi?
Vaikka pikaruokaravintolassa juoma nautitaan usein pahvisesta mukista, se ei vähennä makunautintoa. The New York Timesin raportin mukaan Coca-Cola ja McDonald’s ovat pitkän yhteisen historiansa aikana luoneet järjestelmän, joka mahdollistaa ravintolan asiakkaille tietynlaisen makuelämyksen. Juomajätti ei ole luonut samanlaista järjestelmää minkään muun ravintolaketjun kanssa.
LUE MYÖS: Nyt se on paljastettu: Syy, miksi Coca-Cola ja Pepsi maistuvat erilaisilta – yksi simppeli ero
Ainutlaatuinen säilytysjärjestelmä ja leveämmät pillit
Maun salaisuus löytyy kolasiirapista, joka toimitetaan McDonald’seihin teräksisissä erikoissäiliössä. Nämä säiliöt auttavat juomaa säilyttämään paremmin makunsa. Muihin ravintoloihin siirappi toimitetaan muovisissa säiliöissä.
Poikkeuksellisen siirappitoimituksen lisäksi kolajuoman makuun vaikuttaa paljon myös oikea lämpötila. Pikaruokaravintolassa vesi ja kolasiirappi esijäähdytetään hyvin ennen juomahanoihin päätymistä.
Älä koskaan tilaa kokista ilman jäitä, sillä jäät ovat välttämättömiä oikeanlaisen siirappisuhteen ylläpitämiseksi!
Sen lisäksi, että juoman ainesosat jäähdytetään etukäteen, myös juomahanat pidetään jäähdytettyinä makunautinnon takaamiseksi. Viileys auttaa myös hiilihappoja pysymään juomassa pidempään.
Oletko huomannut, että McDonald'sin pillit ovat hieman leveämmät kuin muualla? Myös tämä on suunniteltu juttu, sillä hieman leveämmän pillin läpi imaistuna kolajuoma pääsee hivelemään makuhermojasi paremmin kuin kapeamman pillin läpi juotuna.
Lähde: NewYorkTimes, Independent
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan