Nyt se on paljastettu: Syy, miksi Coca-Cola ja Pepsi maistuvat erilaisilta – yksi simppeli ero

Coca-Cola Pepsi cokis kokis limu
Shutterstock

Mitä eroa on kaikkien aikojen suosituimmilla virvoitusjuomilla, Coca-Colalla ja Pepsillä?

Melkein jokaisella meistä on mielipide siitä, kumpi on parempaa: Coca-Cola vai Pepsi. Usein pysymme myös uskollisena sille merkille, jota suosimme.

Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mikä näiden juomien ero todellisuudessa on? Vai onko pullojen sisältö sama ja vain pakkaus ja markkinointi erilaiset?

Makuprofiilissa yksi simppeli ero

Wales Onlinen mukaan molemmissa juomissa on omat makuprofiilinsa. Coca-Colassa on hiukan enemmän vaniljaisuutta, kun taas juoman arkkivihollinen Pepsi sisältää enemmän sitruksen makuja. Kirjailija Malcom Gladwellin teoksessa Blink kerrotaan, että Pepsi on Coca-Colaa hiukan makeampaa. Pepsi onkin itse asiassa suunniteltu loistamaan makutesteissä.

– Pepsin räjähtävä makeus haihtuu kuitenkin, mitä tyhjemmäksi tölkin juo. Pepsi on kaikessa yksinkertaisuudessaan juoma, joka toimii parhaiten makutesteissä ensimmäisten hörppäysten kohdalla, Gladwell sanoo.

Pepsissä on hieman enemmän sokeria ja energiaa kuin Coca-Colassa. Coca-Cola sen sijaan sisältää hiukan enemmän natriumia.

Lähde: Mirror

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!