Jos kanelipurkki tyhjenee tiuhaan tahtiin keittiössä, kannattaa syöntiä vähentää tai suunnata luontaistuotekauppoihin ostoksille.
Kaneli on yksi parhaimmista mausteista, se sopii erinomaisesti niin puuroon, kekseihin kuin jälkiruokiin. Joulun aikaan mauste on hittituote, ja kanelintuoksu täyttää keittiöt ja kahvilat. Kanelilla on todettu myös terveysvaikutuksia: Se kiihdyttää aineenvaihduntaa, vähentää sydänsairauksien riskiä ja tasoittaa verenpainetta.
Kanelin kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana: tiesitkö, että kaneliakin löytyy useita eri lajeja? Lajit eivät ole aivan samanlaisia, ja toista niistä on turvallisempi nauttia.
Kaksi kanelin eri lajia ovat ceylon ja kassia. Suomessa ja muualla Euroopassa myytävä kaneli on pääasiassa niin kutsuttua kassiakanelia (Cinnamomun cassia), joka on ceyloniin verrattuna paljon halvempaa ja voimakkaamman makuista. Ceylonkanelia (Cinnamomum zeylanicum) kasvatetaan Sri Lankassa, ja Suomessa sitä myydään esimerkiksi luontaistuotekaupoissa.
Terveellisempi ja turvallisempi vaihtoehto kaneleista on harvinaisempi ceylonkaneli. Tämä johtuu kanelin sisältämistä kumariinipitoisuuksista, jotka voivat olla vaarallisia maksalle kertoo Evira.
