Tiesitkö? Tämä drinkki kannattaa tilata lentokoneessa

Tiesitkö, että yksi tietty klassikkodrinkki maistuu lentokoneessa erityisen hyvältä sen sisältämän umamin vuoksi?

Lentokoneessa olosuhteet ovat poikkeukselliset, ja esimerkiksi ihmisen makuaisti muuttuu sitä myötä, kun lentokoneessa vietetään aikaa. Tästä voi kuitenkin ottaa ilon irti, sillä tietty drinkki maistuu yläilmoissa erityisen hyvältä.

Yksi Bloody Mary, kiitos!

TIESITKÖ? Umami on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta – ja se maistuu erityisen hyvältä yläilmoissa. Umamin mausta tuttuja ovat muun muassa sienet ja kypsät tomaatit.

Vaikka tomaattimehu ei tavallisesti lukeutuisikaan omiin suosikkijuomiin, voi yläilmoissa kokea yllätyksen kypsistä tomaateista valmistetun drinkin äärellä. Finnairin palvelukonsepteista vastaava johtaja Maarit Keränen vinkkaa, että kypsistä tomaateista valmistettu Bloody Mary -drinkki voi yllättää lentokoneessa hyvin positiivisesti.

– Olen aina sanonut, että paras drinkki lentokoneessa on Bloody Mary. Se maistuu ihan älyttömän hyvältä siellä, koska se on mausteinen, suolainen ja tomaattinen – siinä on kaikki elementit, Keränen toteaa.

Toinen erityisesti yläilmoissa maistuva drinkki on sekin kiistaton klassikko.

– Gin Tonicissakin on vahvan makuinen se alkoholi, kun ginissä on käytetty katajanmarjaa, Keränen vinkkaa.

Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja