Tiesitkö? Sushistakin tuttuja "rapupuikkoja" ei valmisteta ravusta
Osa ihmisistä on suorastaan järkyttynyt saatuaan selville, miten surimi-rapupuikot valmistetaan.
Surimi on varsinkin sushin ystäville tuttu raaka-aine. Rapupuikkoina myytävät punakuoriset ”tangot” näyttävät ihan joltain ravun osalta, vaikka tarkemmin ajateltuna, ne eivät sitä oikein voisi olla.
Puikot ovat niin sileää massaa, että selkeästi ravun lihaa on vaan soseutettu tasaiseksi ja sitten pyöritelty tangoiksi – tai niinhän sitä luulisi.
Thaimaalainen rapupuikkotehdas paljastaa YouTube-videolla, miten ja mistä puikot tosissaan tehdään ja tieto on järkyttänyt osaa ihmisistä, kirjoittaa Mirror.
Onko surimi vain "meren hot dog"?
Surimia saattaa löytyä kaupan hyllystä esimerkiksi nimillä ”rapupuikko”tai ”surimipuikko”.
Pääraaka-aineena tai raaka-aineena ylipäätään ei ole kuitenkaan rapu, vaan vaalealihainen kala, useimmiten seiti, kirjoittaa IFL Science -sivusto.
Rapu on mukana tässä maukkaassa, joskin videolla hieman epäesteettisen näköisessä tahnassa vain aromina.
Jo 900 vuoden ajan Japanissa herkkuna nautittu surimi värjätään valkopunaiseksi ja muotoillaan puikoiksi, jolloin se muistuttaa ulkonäöltään enemmän rapua.
Ihmiset eivät yleisesti ottaen kuitenkaan halua tietää, miten heidän ruokansa valmistetaan ja yllä oleva video onkin saanut ihmiset nimeämään surimipuikot uusiksi ”meren hot dogeiksi”.
Katso myös: Halpa vs. Kallis: Voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin?
Lähteet: Mirror, IFL Science
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit