Tiesitkö? Sushistakin tuttuja "rapupuikkoja" ei valmisteta ravusta

Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle" 1:18 Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija:"Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
KATSO MYÖS: Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle".

Osa ihmisistä on suorastaan järkyttynyt saatuaan selville, miten surimi-rapupuikot valmistetaan.

Surimi on varsinkin sushin ystäville tuttu raaka-aine. Rapupuikkoina myytävät punakuoriset ”tangot” näyttävät ihan joltain ravun osalta, vaikka tarkemmin ajateltuna, ne eivät sitä oikein voisi olla.

Puikot ovat niin sileää massaa, että selkeästi ravun lihaa on vaan soseutettu tasaiseksi ja sitten pyöritelty tangoiksi – tai niinhän sitä luulisi.

Thaimaalainen rapupuikkotehdas paljastaa YouTube-videolla, miten ja mistä puikot tosissaan tehdään ja tieto on järkyttänyt osaa ihmisistä, kirjoittaa Mirror.

Onko surimi vain "meren hot dog"?

Surimia saattaa löytyä kaupan hyllystä esimerkiksi nimillä ”rapupuikko”tai ”surimipuikko”.

Pääraaka-aineena tai raaka-aineena ylipäätään ei ole kuitenkaan rapu, vaan vaalealihainen kala, useimmiten seiti, kirjoittaa IFL Science -sivusto.

Rapu on mukana tässä maukkaassa, joskin videolla hieman epäesteettisen näköisessä tahnassa vain aromina.

Jo 900 vuoden ajan Japanissa herkkuna nautittu surimi värjätään valkopunaiseksi ja muotoillaan puikoiksi, jolloin se muistuttaa ulkonäöltään enemmän rapua.

Ihmiset eivät yleisesti ottaen kuitenkaan halua tietää, miten heidän ruokansa valmistetaan ja yllä oleva video onkin saanut ihmiset nimeämään surimipuikot uusiksi ”meren hot dogeiksi”.

Katso myös: Halpa vs. Kallis: Voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin?

Halpa vs. Kallis: Voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin? 6:23
Testasimme pakastealtaasta löytyvän sushin, markettisushin ja ravintolasushin ja arvioimme voittajan.

Lähteet: Mirror, IFL Science

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!