Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää

Tiesitkö, että pähkinät kannattaa säilöä ilmatiiviissä rasiassa ruokakomerossa tai pöytätasolla, mutta ne voi myös pakastaa?

Pähkinät ovat rakastettua terveysherkkua, sillä ne tunnetaan hyvistä rasvoistaan ja runsaista antioksidanttipitoisuuksistaan. Yhdysvaltalaisen pähkinäyhdistyksen asiantuntijan mukaan kannattaa valita aina kokonaisia pähkinöitä, jotta ne säilyvät pitkään. 

– Jos pähkinää lohkotaan tai pilkotaan, se ei säily yhtä tuoreena yhtä pitkään, sanoo Maureen Ternus Tree Nut Council Nutrition Council -yhdistyksestä Fox News -kanavan haastattelussa.

Paras paikka pähkinöiden säilytykseen on viileässä huoneenlämmössä keittiötasolla tai ruokakomerossa. Suurin osa pähkinöistä säilyy noin kuuden kuukauden ajan, mutta kuten muidenkin ruokien kohdalla, ne kannattaa syödä mahdollisimman tuoreena, sillä maku muuttuu säilytyksen myötä. 

Pähkinöitä voi myös pakastaa, mikä antaa niille muutaman kuukauden lisäajan. Ternuksen mukaan ne säilyvät noin vuoden verran tuoreena ja rapeina. 

Lisäksi pähkinät kannattaa ehdottomasti säilyttää ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa. Muiden elintarvikkeiden tuoksut ja maut nimittäin tarttuvat niihin helposti, minkä lisäksi niiden sisältämät rasvat voivat kärsiä. 

Mutta mistä tietää, että pähkinä on mennyt vanhaksi? Haukkaamalla, sanoo Ternus. 

– Tuskin saat ruokamyrkytystä, mutta härskiintynyt pähkinä ei myöskään nosta hymyä huulillesi, hän toteaa. 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat