Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
Tiesitkö, että pähkinät kannattaa säilöä ilmatiiviissä rasiassa ruokakomerossa tai pöytätasolla, mutta ne voi myös pakastaa?
Pähkinät ovat rakastettua terveysherkkua, sillä ne tunnetaan hyvistä rasvoistaan ja runsaista antioksidanttipitoisuuksistaan. Yhdysvaltalaisen pähkinäyhdistyksen asiantuntijan mukaan kannattaa valita aina kokonaisia pähkinöitä, jotta ne säilyvät pitkään.
– Jos pähkinää lohkotaan tai pilkotaan, se ei säily yhtä tuoreena yhtä pitkään, sanoo Maureen Ternus Tree Nut Council Nutrition Council -yhdistyksestä Fox News -kanavan haastattelussa.
Paras paikka pähkinöiden säilytykseen on viileässä huoneenlämmössä keittiötasolla tai ruokakomerossa. Suurin osa pähkinöistä säilyy noin kuuden kuukauden ajan, mutta kuten muidenkin ruokien kohdalla, ne kannattaa syödä mahdollisimman tuoreena, sillä maku muuttuu säilytyksen myötä.
Pähkinöitä voi myös pakastaa, mikä antaa niille muutaman kuukauden lisäajan. Ternuksen mukaan ne säilyvät noin vuoden verran tuoreena ja rapeina.
Lisäksi pähkinät kannattaa ehdottomasti säilyttää ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa. Muiden elintarvikkeiden tuoksut ja maut nimittäin tarttuvat niihin helposti, minkä lisäksi niiden sisältämät rasvat voivat kärsiä.
Mutta mistä tietää, että pähkinä on mennyt vanhaksi? Haukkaamalla, sanoo Ternus.
– Tuskin saat ruokamyrkytystä, mutta härskiintynyt pähkinä ei myöskään nosta hymyä huulillesi, hän toteaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta