Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää

Julkaistu 15.11.2016 17:31

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että pähkinät kannattaa säilöä ilmatiiviissä rasiassa ruokakomerossa tai pöytätasolla, mutta ne voi myös pakastaa?

Pähkinät ovat rakastettua terveysherkkua, sillä ne tunnetaan hyvistä rasvoistaan ja runsaista antioksidanttipitoisuuksistaan. Yhdysvaltalaisen pähkinäyhdistyksen asiantuntijan mukaan kannattaa valita aina kokonaisia pähkinöitä, jotta ne säilyvät pitkään. 

– Jos pähkinää lohkotaan tai pilkotaan, se ei säily yhtä tuoreena yhtä pitkään, sanoo Maureen Ternus Tree Nut Council Nutrition Council -yhdistyksestä Fox News -kanavan haastattelussa.

Paras paikka pähkinöiden säilytykseen on viileässä huoneenlämmössä keittiötasolla tai ruokakomerossa. Suurin osa pähkinöistä säilyy noin kuuden kuukauden ajan, mutta kuten muidenkin ruokien kohdalla, ne kannattaa syödä mahdollisimman tuoreena, sillä maku muuttuu säilytyksen myötä. 

Pähkinöitä voi myös pakastaa, mikä antaa niille muutaman kuukauden lisäajan. Ternuksen mukaan ne säilyvät noin vuoden verran tuoreena ja rapeina. 

Lisäksi pähkinät kannattaa ehdottomasti säilyttää ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa. Muiden elintarvikkeiden tuoksut ja maut nimittäin tarttuvat niihin helposti, minkä lisäksi niiden sisältämät rasvat voivat kärsiä. 

Mutta mistä tietää, että pähkinä on mennyt vanhaksi? Haukkaamalla, sanoo Ternus. 

– Tuskin saat ruokamyrkytystä, mutta härskiintynyt pähkinä ei myöskään nosta hymyä huulillesi, hän toteaa. 

Lähde: Fox News

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Lääkäri listaa: Kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenLääkäri nimeää kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenSäästäväinen äiti jakaa vinkit, joilla ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena – teetkö jo näin?Miksi kurkku kääritään muoviin? Asiantuntija kertoo ja paljastaa, millaisia vaikutuksia pakkauksilla on vihannesten ravintoarvoihinPahin moka, jonka voit tehdä pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveyshyödyistä häviää?Älä koskaan tee näin pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveysvaikutuksista katoaa
PähkinätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinät
  • 9.9.06:32
    Allergiat

    Iskevät jopa sekunneissa: Lastentautien erikoislääkäri listaa pähkinäallergian oireet

  • 18.6.10:32
    Ruokavirasto

    Ruokavirasto: Syö näitä pähkinöitä korkeintaan kolme päivässä – lapsilla vielä tiukemmat rajat

  • 8.5.11:47
    Takaisinvedot

    Tokmannin maapähkinöitä vedetään myynnistä homemyrkyn takia – tällaisesta aineesta on kyse

  • 22.4.09:26
    Suklaa

    Kohusuklaan suosiolla kalliit seuraukset: "Ostivat kaiken, mitä käsiinsä saivat"

  • 22.4.07:42
    Ruoka

    Tutkimus: Yksi ruokamuutos voi alentaa kolesteroliasi