Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekonia

Pekoni sopii hyvin paistettujen munien seuraksi.
Pekoni sopii hyvin paistettujen munien seuraksi.Shutterstock
Julkaistu 19.08.2017 08:01

PETRA SUNDELL

Veden lisääminen pannulle voi parantaa pekonin koostumusta ja makua.

Pekonin paistamisesta voi syntyä helposti kunnon sotku. Rasva roiskuu ympäriinsä, pekoni palaa osittain ja osa lihasta on vieläkin raakaa. Pahimmillaan lopputulos voi olla kuiva ja mureneva. Onneksi pekonin paistamiseen on olemassa hyvin helppo kikka, jolla vältät sotkun ja saat rapean ja murean lopputuloksen.

Pekoni täytyy paistaa vedessä, paljastaa American Test Kitchen YouTube-videollaan. Paistinpannuun pekonin päälle tulee laittaa vettä niin, että liha peittyy kokonaan. Vaikka vesimäärä voi tuntua suurelta, ylimääräinen vesi auttaa pitämään pannun lämpötilan sopivan alhaisena. Tämä auttaa pekonia säilyttämään kosteuden, jonka ansiosta lopputulos on sopivan murea.

Kun vesi alkaa kiehua, lämpötila tulee kääntää keskivaiheille. Pekoni alkaa olla valmis syötäväksi, kun se muuttuu rapsakaksi ja ruskistuu.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vesimäärä jakaa kuitenkin mielipiteet: TheKitchn-sivuston mukaan vettä ei tarvita niin paljon, että pekonit peittyvät kokonaan. Sivuston mukaan hyvän ja rapean lopputuloksen saavuttaa, kun peittää vedellä vain pannun pohjan, jolle pekonit on asetettu. Tämä myös nopeuttaa kokkaamista, sillä veden kiehumiseen ei kulu niin paljon aikaa.

Lähteet: Simplemost, , Youtube

TheKitchn

 ***

Kokeile valmistaa pekoni myös uunissa:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTaatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Onko tässä rapean pekonin salaisuus? Nerokas valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksenYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannulla
PekoniAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka