Yksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekonia

shutterstock_373965982
Pekoni sopii hyvin paistettujen munien seuraksi. Shutterstock

Veden lisääminen pannulle voi parantaa pekonin koostumusta ja makua.

Pekonin paistamisesta voi syntyä helposti kunnon sotku. Rasva roiskuu ympäriinsä, pekoni palaa osittain ja osa lihasta on vieläkin raakaa. Pahimmillaan lopputulos voi olla kuiva ja mureneva. Onneksi pekonin paistamiseen on olemassa hyvin helppo kikka, jolla vältät sotkun ja saat rapean ja murean lopputuloksen.

Pekoni täytyy paistaa vedessä, paljastaa American Test Kitchen YouTube-videollaan. Paistinpannuun pekonin päälle tulee laittaa vettä niin, että liha peittyy kokonaan. Vaikka vesimäärä voi tuntua suurelta, ylimääräinen vesi auttaa pitämään pannun lämpötilan sopivan alhaisena. Tämä auttaa pekonia säilyttämään kosteuden, jonka ansiosta lopputulos on sopivan murea.

Kun vesi alkaa kiehua, lämpötila tulee kääntää keskivaiheille. Pekoni alkaa olla valmis syötäväksi, kun se muuttuu rapsakaksi ja ruskistuu.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vesimäärä jakaa kuitenkin mielipiteet: TheKitchn-sivuston mukaan vettä ei tarvita niin paljon, että pekonit peittyvät kokonaan. Sivuston mukaan hyvän ja rapean lopputuloksen saavuttaa, kun peittää vedellä vain pannun pohjan, jolle pekonit on asetettu. Tämä myös nopeuttaa kokkaamista, sillä veden kiehumiseen ei kulu niin paljon aikaa.

Lähteet: Simplemost, TheKitchn, Youtube

 ***

Kokeile valmistaa pekoni myös uunissa:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.