Mainos
Mainos

Yksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekonia

Veden lisääminen pannulle voi parantaa pekonin koostumusta ja makua.

Pekonin paistamisesta voi syntyä helposti kunnon sotku. Rasva roiskuu ympäriinsä, pekoni palaa osittain ja osa lihasta on vieläkin raakaa. Pahimmillaan lopputulos voi olla kuiva ja mureneva. Onneksi pekonin paistamiseen on olemassa hyvin helppo kikka, jolla vältät sotkun ja saat rapean ja murean lopputuloksen.

Pekoni täytyy paistaa vedessä, paljastaa American Test Kitchen YouTube-videollaan. Paistinpannuun pekonin päälle tulee laittaa vettä niin, että liha peittyy kokonaan. Vaikka vesimäärä voi tuntua suurelta, ylimääräinen vesi auttaa pitämään pannun lämpötilan sopivan alhaisena. Tämä auttaa pekonia säilyttämään kosteuden, jonka ansiosta lopputulos on sopivan murea.

Kun vesi alkaa kiehua, lämpötila tulee kääntää keskivaiheille. Pekoni alkaa olla valmis syötäväksi, kun se muuttuu rapsakaksi ja ruskistuu.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vesimäärä jakaa kuitenkin mielipiteet: TheKitchn-sivuston mukaan vettä ei tarvita niin paljon, että pekonit peittyvät kokonaan. Sivuston mukaan hyvän ja rapean lopputuloksen saavuttaa, kun peittää vedellä vain pannun pohjan, jolle pekonit on asetettu. Tämä myös nopeuttaa kokkaamista, sillä veden kiehumiseen ei kulu niin paljon aikaa.

Lähteet: Simplemost, TheKitchn, Youtube

 ***

Kokeile valmistaa pekoni myös uunissa:


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja