Tiesitkö? Näin voit valmistaa muusia tammenterhoista

Tammenterho
Shutterstock

Villiruokablogisti opastaa, miten tammenterhoista voi valmistaa ruokaa.

Villiruokablogisti Heikki Ruususen e-kirjassa Tammenterhot ruokana kerrotaan, miten tammenterhoista voi valmistaa esimerkiksi lättyleipää tai muusia.

Näin teet terhomuusia

Tärkein muistettava asia tammenterhojen ruokakäytössä on se, että ne vaativat huolellisen käsittelyn ennen syömistä.

– Terhomuusi on perinteinen tapa syödä terhoja Pohjois-Amerikassa. Entisaikaan muusi valmistettiin korissa, johon laitettiin nuotiolla kuumennettuja kiviä. Kiviä sekoittelemalla muusi kypsyi tasaisesti. Muusi ei vaadi välttämättä terhojen lisäksi mitään muita raaka-aineita, mutta seuraavassa yksi suosikkiresepteistäni, Ruusunen kertoo kirjassaan.

2 rkl öljyä
1 litra kosteaa terhomassaa (muista käsitellä tammenterhot)
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan

Kuumenna kattila miedolle lämmölle. Lisää öljy ja mustapippuri, sekoita. Lisää mukaan terhomassa ja suola. Sekoittele muusia ja kuumenna sitä n. 10-15 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan sen haihduttua muusista. Tarjoile esimerkiksi sienten tai riistan, sekä jonkin happaman, vaikka puolukoiden tai hapankaalin kanssa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!