Villiruokablogisti opastaa, miten tammenterhoista voi valmistaa ruokaa.
Villiruokablogisti Heikki Ruususen e-kirjassa Tammenterhot ruokana kerrotaan, miten tammenterhoista voi valmistaa esimerkiksi lättyleipää tai muusia.
Näin teet terhomuusia
Tärkein muistettava asia tammenterhojen ruokakäytössä on se, että ne vaativat huolellisen käsittelyn ennen syömistä.
– Terhomuusi on perinteinen tapa syödä terhoja Pohjois-Amerikassa. Entisaikaan muusi valmistettiin korissa, johon laitettiin nuotiolla kuumennettuja kiviä. Kiviä sekoittelemalla muusi kypsyi tasaisesti. Muusi ei vaadi välttämättä terhojen lisäksi mitään muita raaka-aineita, mutta seuraavassa yksi suosikkiresepteistäni, Ruusunen kertoo kirjassaan.
2 rkl öljyä
1 litra kosteaa terhomassaa (muista käsitellä tammenterhot)
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
Kuumenna kattila miedolle lämmölle. Lisää öljy ja mustapippuri, sekoita. Lisää mukaan terhomassa ja suola. Sekoittele muusia ja kuumenna sitä n. 10-15 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan sen haihduttua muusista. Tarjoile esimerkiksi sienten tai riistan, sekä jonkin happaman, vaikka puolukoiden tai hapankaalin kanssa.
Lähde: Heikki Ruusunen: Tammenterhot ruokana
MTV LIFESTYLE