Tiesitkö? Näin voit tehdä superhyvää jäätelöä itse – vain muutama raaka-aine, ei tarvita jäätelökonetta!

4:07 Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään

Aina ei tarvitse koukata ruokakaupan pakastealtaan tai jäätelökioskin kautta. Jäätelön valmistaminen onnistuu kotioloissa helposti ilman jäätelökonettakin. 

Videolla: Näin uusia jäätelömakuja kehitellään!

Ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen valmisti herkullista mansikkajäätelöä, jonka tekeminen ei vaadi jäätelökonetta. 

Mansikkajäätelö valmistuu superhelposti vain muutamasta raaka-aineesta. Jätskin salaisuus piilee kondensoidussa maidossa, joka lisätään vatkatun kuohukerman joukkoon.

– Kesähelteillä maistuvat jäätelöt. Itse valmistetut jäätelöt voit maustaa sesongin marjoilla, hienonnetuilla karamelleilla, suklaarouheella, keksinmuruilla ja yrteillä. Tämä mansikkajäätelö on tehty kotimaisista mansikoista, Kati kertoo jäätelöohjeestaan.

Testaa erilaisia makuvariantteja!

Jos pelkkä mansikkajäätelö tuntuu tylsältä ajatukselta, voi makumaailman kanssa olla Katin ohjeiden mukaan luova. Hyödynnä kaapista löytyviä herkkuraaka-aineita. 

MTV Uutisten Lifestyle-toimituksessa on testattu monenlaisia herkkuyhdistelmiä itse tehdyn jäätelön raaka-aineiksi. Testaa ainakin näitä:

  • Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + suklaakeksipalat + kuivattua vadelmaa murskattuna
  • Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + vaahtokarkkipalat + valkosuklaapalat + Domino-keksit paloina
  • Vatkattu kuohukerma + kondensoitu maito + mansikan makuiset Oreo-keksit paloina

Jos haluat tehdä jäätelöstä hieman raikkaamman makuisen, voit korvata myös osan kuohukermasta maitorahkalla. Maitorahkaisen jäätelön kanssa sopivat monet raikkaan makumaailman raaka-aineet. Kokeile vaikka sitruunatahnaa ja lakritsirakeita!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja