Tiesitkö? Näin viinitonkka pitäisikin oikeasti avata – koko homma kääntyy päälaelleen
Hanaviinipakkauksen avaaminen on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä hanaa joutuu usein kaivelemaan sormin pahviboksin sisältä. Tonkan avaamiseen onkin viiniasiantuntijan mukaan olemassa paljon kätevämpi tapa. Katso videolta oikea tekniikka!
Tiesitkö sinä, että myös hanaviinipankkaukselle eli niin sanotulle viinitonkalle on olemassa oikeaoppinen avaamistekniikka?
Altian viiniasiantuntija Markus Hannula kertoo, että insinöörit ovat miettineet hanapakatulle viinille oikeaoppisen avaamistekniikan.
– Hanapakkaus on suunniteltu niin, että se avataan ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana automaattisesti ulos, eikä sitä tarvitse sormilla yrittää sieltä kaivaa, Hannula neuvoo.
Hannulla selventää vielä logiikkaa:
– Jos yrität avata pakkausta oikeinpäin, niin hana päällähän on käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee ulos.
Nyt sinun ei siis tarvitse enää koskaan tuskailla pahvitonkkaan jumiutuneen hanan kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan