Tiesitkö? Näin viinitonkka pitäisikin oikeasti avata – koko homma kääntyy päälaelleen

1:16 Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti

Hanaviinipakkauksen avaaminen on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä hanaa joutuu usein kaivelemaan sormin pahviboksin sisältä. Tonkan avaamiseen onkin viiniasiantuntijan mukaan olemassa paljon kätevämpi tapa. Katso videolta oikea tekniikka!

Tiesitkö sinä, että myös hanaviinipankkaukselle eli niin sanotulle viinitonkalle on olemassa oikeaoppinen avaamistekniikka?

Altian viiniasiantuntija Markus Hannula kertoo, että insinöörit ovat miettineet hanapakatulle viinille oikeaoppisen avaamistekniikan. 

– Hanapakkaus on suunniteltu niin, että se avataan ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana automaattisesti ulos, eikä sitä tarvitse sormilla yrittää sieltä kaivaa, Hannula neuvoo.

Hannulla selventää vielä logiikkaa:

– Jos yrität avata pakkausta oikeinpäin, niin hana päällähän on käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee ulos. 

Nyt sinun ei siis tarvitse enää koskaan tuskailla pahvitonkkaan jumiutuneen hanan kanssa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja