Tiesitkö? Näin saat valkosipulista supermaukasta

Valkosipulin makua voi tehostaa entisestään lisäämällä sen joukkoon pilkkomisvaiheessa suolaa.

Suomalaiset rakastavat valkosipulia, eivätkä suinkaan turhaan: sen lisäksi, että tämä ainutlaatuinen herkku tekee monesta ruoasta maukkaampaa, on se myös melkoinen terveyspommi. Valkosipulin terveyshyödyt on tunnettu jo tuhansien vuosien ajan ja sitä on käytetty niin kehon kuin mielenkin terveyden ylläpitämiseen.

Valkosipulin makua erilaisissa ruoissa voi tehostaa yksinkertaisella menetelmällä. Kun valkosipulin joukkoon lisää pilkkomisen jälkeen hieman suolaa, se korostaa makua aivan uudella tavalla. Hienonna ensin valkosipuli veitsellä todella pieneksi ja lisää sen jälkeen joukkoon suolaa. Tämän jälkeen paina veitsen sivustalla kevyesti valkosipulia ja suolaa leikkuulautaa vasten. Näin valkosipuli hienonee entisestään ja saa makua suolasta. Muista, että sinun ei tarvitse välttämättä tämän jälkeen enää lisätä ateriaasi suolaa.

Lähde: Foodbeast

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!