Tiesitkö? Näin saat valkosipulista supermaukasta
Valkosipulin makua voi tehostaa entisestään lisäämällä sen joukkoon pilkkomisvaiheessa suolaa.
Suomalaiset rakastavat valkosipulia, eivätkä suinkaan turhaan: sen lisäksi, että tämä ainutlaatuinen herkku tekee monesta ruoasta maukkaampaa, on se myös melkoinen terveyspommi. Valkosipulin terveyshyödyt on tunnettu jo tuhansien vuosien ajan ja sitä on käytetty niin kehon kuin mielenkin terveyden ylläpitämiseen.
Valkosipulin makua erilaisissa ruoissa voi tehostaa yksinkertaisella menetelmällä. Kun valkosipulin joukkoon lisää pilkkomisen jälkeen hieman suolaa, se korostaa makua aivan uudella tavalla. Hienonna ensin valkosipuli veitsellä todella pieneksi ja lisää sen jälkeen joukkoon suolaa. Tämän jälkeen paina veitsen sivustalla kevyesti valkosipulia ja suolaa leikkuulautaa vasten. Näin valkosipuli hienonee entisestään ja saa makua suolasta. Muista, että sinun ei tarvitse välttämättä tämän jälkeen enää lisätä ateriaasi suolaa.
Lähde: Foodbeast
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka