Tiesitkö? Näin saat valkosipulista supermaukasta

Valkosipulin makua voi tehostaa entisestään lisäämällä sen joukkoon pilkkomisvaiheessa suolaa.

Suomalaiset rakastavat valkosipulia, eivätkä suinkaan turhaan: sen lisäksi, että tämä ainutlaatuinen herkku tekee monesta ruoasta maukkaampaa, on se myös melkoinen terveyspommi. Valkosipulin terveyshyödyt on tunnettu jo tuhansien vuosien ajan ja sitä on käytetty niin kehon kuin mielenkin terveyden ylläpitämiseen.

Valkosipulin makua erilaisissa ruoissa voi tehostaa yksinkertaisella menetelmällä. Kun valkosipulin joukkoon lisää pilkkomisen jälkeen hieman suolaa, se korostaa makua aivan uudella tavalla. Hienonna ensin valkosipuli veitsellä todella pieneksi ja lisää sen jälkeen joukkoon suolaa. Tämän jälkeen paina veitsen sivustalla kevyesti valkosipulia ja suolaa leikkuulautaa vasten. Näin valkosipuli hienonee entisestään ja saa makua suolasta. Muista, että sinun ei tarvitse välttämättä tämän jälkeen enää lisätä ateriaasi suolaa.

Lähde: Foodbeast

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja