Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"

7:56Marcos: Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin
Julkaistu 04.12.2017 09:06

MTV LIFESTYLE

Kokki Marcos Gois opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.

Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.  

–  Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja nahan kiinni. Se on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoo.

Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.

–  Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.

Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.

resepti

Lisää aiheesta:

Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"
Näin saat graavattua lohen todella nopeasti: "Kaikki konstit käyttöön"
Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa
Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?
Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”
Kokeile tätä herkkua grillissä: ”Maku on mitä mahtavin!”
GraavikalaGraavilohiItsenäisyyspäivän herkutMakuja