Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"
Kokki Marcos Gois opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.
Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.
– Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja nahan kiinni. Se on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoo.
Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.
– Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.
Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.
Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!
Pikagraavattu lohi
- 500 g nahatonta lohifileetä
- 100 g suolaa
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina
Sinappi-tilli dressing
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl Dijon- sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- Lehtikaalinlehtiä
- Sydänsalaatti
- Hapankorppua tms
Valmistusohje
Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.
Naposteltavat:
1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)
Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä
2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)
Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää
3. Vaaleat piparit murotaikinasta
Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria
4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä
Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti