Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"
Kokki Marcos Gois opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.
Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.
– Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja nahan kiinni. Se on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoo.
Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.
– Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.
Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.
Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin
Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!
Pikagraavattu lohi
- 500 g nahatonta lohifileetä
- 100 g suolaa
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina
Sinappi-tilli dressing
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl Dijon- sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- Lehtikaalinlehtiä
- Sydänsalaatti
- Hapankorppua tms
Valmistusohje
Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.
Naposteltavat:
1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)
Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä
2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)
Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää
3. Vaaleat piparit murotaikinasta
Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria
4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä
Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka