Tiesitkö? Näin maapähkinävoita ja Nutellaa pitäisi oikeasti säilyttää
Maapähkinävoi- ja suklaalevitepurkkeja tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin – hyvästä syystä.
Maapähkinävoi on monipuolinen tuote, jota voit nauttia monella tapaa; paahtoleivällä, puuron päällä, hedelmien kumppanina tai vaikkapa leivonnaisten raaka-aineena. Pitkään säilyvä maapähkinävoi onkin tuote, jota kannattaa aina pitää kaapissa herkkunälän varalle.
Määpähkinävoista syntyy myös herkullinen Snickers-kakku. Reseptin löydät täältä.
Vaikka sokeria ja rasvaa sisältävä maapähkinävoi säilyy pitkään, ei ole kuitenkaan täysin sama, kuinka purkkia oikein säilyttää. Moni meistä tekee sen nimittäin väärin.
Yksinkertainen kikka – mutta toimii
Olet taatusti maapähkinävoita syödessäsi törmännyt tilanteeseen, jossa rasva on erottunut kerrokseksi tuotteen pinnalle. Samaan ongelmaan olet voinut törmätä myös muiden pähkinä- tai suklaalevitteiden, kuten Nutellan kanssa.
Nerokkaan säilytyskikan ansiosta tämä ongelma on pian historiaa! Kuten PureWow-sivusto kertoo, nämä herkkupurkit tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin.
Maapähkinävoin öljy ei ylösalaisin säilytettynä erotu yhtä helposti kuin tavallisesti.
Väärinpäin säilyttäminen antaa purkissa olevan rasvan levittyä tuotteen läpi, eikä rasva näin ollen pääse erottumaan. Kikan ansiosta sinun ei siis joka kerta levitteitä käyttäessäsi tarvitse aloittaa hommaa työläällä sekoitusoperaatiolla.
Nerokasta, vai mitä?
Artikkeli on uusinta vuodelta 2019.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut