Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin kattilalle pitäisi tehdä, jos haluaa täydellisiä keitettyjä kananmunia: "Paras tapa"

0:49Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä
Julkaistu 10.08.2021 08:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiedätkö sinä, miten kananmunista saa joka kerta juuri oikean kypsyisiä?

Videolla: Voiko kananmunia "keittää" myös airfryerissa? Testasimme!

Yksi huono kovaksi keitetty kananmuna voi pilata kaiken, sanoo The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja Faith Durand. 

– Ainakin minä luulin niin, kunnes opin, miten keitetään löysä ja kova kananmuna juuri sen kypsyiseksi kuin haluan. Täydellisessä kovaksi keitetyssä kananmunassa ei ole vihreää rinkulaa keltuaisen ympärillä. Sen sijaan sisus on kermaista ja pehmeää, Durand sanoo.

Kattila pois liedeltä!

Tämä perusresepti on Durandin mukaan salainen ase täydelliseen keitettyyn kananmunaan, haluat sen sitten löysäksi tai kovaksi keitettynä, tai jotain siltä väliltä. 

– Paras tapa tehdä keitettyjä munia joka kerta.

Durand suosittelee aloittamaan kanamunien keittämisen niin, että munat peitetään kattilassa kylmällä vedellä ja liesi laitetaan sitten lämpeämään. Kun vesi kiehuu, kattila otetaan pois liedeltä ja peitetään kannella. Näin kananmunat saavat kypsyä loppuun.

– On tiettyjä suositeltuja keittoaikoja, joita joudut ehkä hieman viilaamaan riippuen siitä, minkälaisesta munasta tykkäät. Nämä ajat ovat kuitenkin hyvä lähtökohta. 

Täydellisen kananmunan keittäminen

1.  Laita kanamunat kattilaan kylmään veteen niin, että vesi peittää ne. 

2.  Laita liesi lämpeämään täydelle teholle. Kun vesi kiehuu kunnolla, sammuta liesi ja ota kattila siitä pois. Peitä kattila kannella. 

3. Jätä kananmunat kypsymään loppuun halutuksi ajaksi: erittäin löysä kananmuna 3 minuuttia, hieman juokseva keltuainen 4 minuuttia, pehmeä muna 6 minuuttia, kiinteä mutta kermainen kovaksi keitetty muna 10 minuuttia ja erittäin kovaksi keitetty muna 15 minuuttia.

4. Kun aika on täysi, ota munat pois kattilasta ja riko jokaisen kuorta näpäyttämällä niitä hieman keittiötasoa vasten (älä tee näin, jos valmistit erittäin löysäksi keitetyn kananmunan)

5. Siirrä kananmunat jääveteen ja anna olla minuutin ajan.

6. Kuoret irtoavat nyt helposti! Kuori ja nauti. 

Lue myös: Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeen

Lähde: The Kitchn

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2020.

Lisää aiheesta:

Oletko jo kokeillut 1+10 -taktiikkaa? Tässä täydellinen tapa kananmunien keittämiseen munapäivän kunniaksiTiesitkö? Näin kattilalle kannattaa tehdä, jos haluat täydellisiä kananmunia: "Paras tapa tehdä keitettyjä munia"Munaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaEthän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kertaUudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!
KananmunaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?