Tiesitkö? Näin helposti voit testata kahvisi laadun – sokeri paljastaa 10 sekunnissa

espresso
Shutterstock

Espressokahvin laadun voi tarkistaa maistamatta itse juomaa – pelkän sokeriripauksen avulla!

Usko tai älä: kahvia ei välttämättä tarvitse edes maistaa, jotta sen laatu selviää. Yksinkertainen sokeritesti paljastaa espressokahvin laadun kymmenessä sekunnissa.

Sokeri on rehellinen mittari

Oikein tehdyn espresson pinnalla on vaahtoa, cremaa, joka koostuu kasviöljyistä, proteiineista sekä sokerista. Crema on tärkeä osa kahvia, mutta myös erityisen rehellinen kahvin laadun suhteen. Ripottelemalla sokeria kahvin creman päälle voi selvittää, onko kahvi erityisen laadukasta.

Jos sokeri pysyy kahvin pinnalla 10 sekuntia valumatta kupin pohjalle, kahvin crema on hyvä ja kyseessä on laadukas kahvi.

Lähde: Nespresso

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.