Älä heitä käytettyjä kahvipuruja pois! Juomaexpertti vinkkaa: Trendikäs juoma syntyy aamukahvisi jämistä

cold brew kylmäuutettu kahvi
Kerran käytetyt kahvipurut voi käyttää hyvin uudelleen. Shutterstock

Kun kaksi juomamaailmassa vallitsevaa trendiä laitetaan yhteen, lopputuloksena saadaan ekologinen ja raikas kahvielämys.

Baarimestari Joni Virran mukaan Yhdysvalloista Suomeen rantautunut kylmäuutettu kahvi eli cold brew, sekä ekologisuus ja monikäyttöisyys ovat tällä hetkellä selkeästi juomamaailmassa näkyviä trendejä.

Nämä trendi yhdistyvät nerokkaasti raikkaassa jääkahvissa, joka valmistuu kuin itsestään vaikkapa työpäivän aikana. Kahvi maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta se on erinomainen ainesosa myös drinkkien valmistukseen. 

Lopputuloksena syntyy matalahappoinen kahvi

Raikas kylmäuutettu kahvi syntyy Virran mukaan edullisesti ja vähällä vaivalla kerran käytetyistä kahvipuruista. Kahvia varten ei tarvitse muuta kuin laittaa aamukahvin purut esimerkiksi harson sisään ja upottaa kylmään veteen.

–  Kun tulet työpäivän jälkeen kotiin, ota purut pois ja siivilöi juoma varmistaaksesi, ettei yhtään kahvia jää juoman joukkoon. Iske joukkoon jäitä ja vaikka vähän sokeria, ja raikas jääkahvi on valmis, Virta kertoo Makuja.fi:lle.

Kun kahvi saa uuttua kylmässä vedessä, lopputuloksena saadaan matalahappoinen, pehmeä ja hieman makea kahvielämys.

***

2:24

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja