Yleinen moka pilaa kahvin maun – älä vain tee tätä virhettä
Tiesitkö, että mikäli kahvin haluaa onnistuvan mahdollisimman hyvin, kannattaa valita tietynlainen suodatinpaperi?
Jos kahvin haluaa onnistuvan mahdollisimman hyvin, kannattaa valita laadukas, happivalkaistu suodatinpaperi, joka ei siirrä makua lopulliseen juomaan.
Tiesitkö?
Suomessa suodatinpapereita alettiin käyttää vuonna 1956, kun Paulig aloitti Melitta-suodatinpapereiden maahantuonnin ja toi samalla suodatinmenetelmän Suomeen.
Lähde: Paulig
Korkealaatuisen suodatinpussin tunnistaa tasaisesta kuitumassasta, jonka läpi kahvi uuttuu parhaalla mahdollisella tavalla.
Jos oman suodatinpaperin laatu mietityttää, se on helppo selvittää yksinkertaisella testillä. Liota suodatinpaperia hetki kuumassa vedessä, anna veden jäähtyä ja maista. Jos maistat vedessä suodatinpaperin makua, on paperi huonolaatuista.
Tarkkaile myös veden väriä. Jos paperi on erittäin huonolaatuista, sen kuitumassa liukenee ja sumentaa veden lyhyessäkin ajassa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka