Tämä 10 sekunnin sokerikikka paljastaa kahvisi laadun – ei tarvitse edes maistaa
Tiesitkö, että espressokahvin laadun voi tarkistaa maistamatta itse juomaa? Tarvitset vain ripauksen sokeria.
Usko tai älä: kahvia ei välttämättä tarvitse edes maistaa, jotta sen laatu selviää. Yksinkertainen sokeritesti paljastaa espressokahvin laadun kymmenessä sekunnissa.
Sokeri on rehellinen mittari
Oikein tehdyn espresson pinnalla on vaahtoa eli cremaa, joka koostuu kasviöljyistä, proteiineista sekä sokerista.
Crema on tärkeä osa kahvia, mutta myös erityisen rehellinen kahvin laadun suhteen. Ripottelemalla sokeria kahvin creman päälle voi selvittää, onko kahvi erityisen laadukasta.
Jos sokeri pysyy kahvin pinnalla 10 sekuntia valumatta kupin pohjalle, kahvin crema on hyvä ja kyseessä on laadukas kahvi.
Lähde: Nespresso
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan