Tiesitkö? Korianterin vihaajille on olemassa oma tukiryhmänsä ja juhlapäivänsä – yksi asia yhdistää vihaajia
Korianteri on yrtti, joka jakaa vahvasti ihmisten mielipiteet. Mutta miksi näin on?
On kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka vihaavat korianteria ja niitä, jotka eivät. Facebookin I Hate Coriander -ryhmässä on vihattu vakaumuksellisesti korianteria jo vuodesta 2013. Ryhmässä on yli 290 000 jäsentä ympäri maailman. Korianterinvihaajat saavat ryhmän kautta vertaistukea ja voivat tilata itselleen muu muassa monenlaisia "korianteri on p***aa" -tuotteita.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Muutama vuosi sitten ryhmän ylläpitäjät päättivät julistaa helmikuun 24. päivän viralliseksi ja kansainväliseksi vihaan korianteria -päiväksi. Osa ryhmäläisistä tosin muistuttaa, että joka päivä on hyvä päivä vihata korianteria täydestä sydämestä. Virallinen korianterivihapäivä siis meni jo tämän vuoden osalta, mutta vihaajille viha on jatkuvaa.
Miksi korianteria vihataan?
Videolla nähdään korianterinvihaajien lempi tapa valmistella korianteria - suoraan roskiin. Jos video ei näy, katso se täältä.
Korianterin vihaajia ei pidä ajatella kylminä ja tunteettomina ihmisinä. Viha ei välttämättä nimittäin johdu ihmisen oman tunne-elämän epävakaudesta, vaan voi olla tutkitusti geeniperäistä. Jo vuonna 2012 tilastogeneetikko Nicholas Eriksson ja hänen tiiminsä havaitsivat, että korianterin maistamiseen on olemassa geneettinen komponentti. Tutkijatiimi ehdotti, että korianterin inhoaminen voi johtua hajureseptorien geneettisistä muunnoksista.
Pian julkaistiinkin Cornellin yliopiston tutkimus, jossa havaittiin OR6A2-klusterina tunnetun reseptorigeenin myötävaikuttavan saippuamaisen tuoksun ja haun havaitsemiseen korianterista.Useimmilla korianterinvihaajilla on siis elimistössään tietty "korianterigeeni", joka saa vihreän yrtin maistumaan kuvottavalta saippualta.
Voit vielä oppia rakastamaan korianteria
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Korianterivihasta on tutkijoiden mukaan myös mahdollista päästä eroon. Se tosin vaatii säännöllistä itsensä altistamista korianterille, ehkä myös terapiaa.
Ajattele siis myönteisiä ajatuksia korianterista, syö säännöllisesti korianteria, niin voit vielä oppia rakastamaan korianteria.
Lähteet: Ihatecoriander, Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan