Tiesitkö? Klementiineistä voi valmistaa yllättävän herkun – täydellinen makuyhdistelmä Amandan marenkikääretortussa

Amanda vinkkaa superhyvän hillokkeen klementiineistä 1:29 Amanda vinkkaa superhyvän hillokkeen klementiineistä

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen vinkkaa, miten klementiinejäkin voi käyttää leivonnassa. Katso videolta, miten valmistuu herkullinen klementiinihilloke ja nappaa marenkikääretortun resepti.

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti mahtavan marenkikääretortun, joka sopii mainiosti vaikka joulupöytään. Marenkikääretortun sisällä maistuu hasselpähkinämousse sekä klementiinihilloke. 

Kääretortun valmistukseen Amanda antaa pari hyvää vinkkiä.

– Älä paista pohjaa liikaa, jottei siitä tule liian jäykkä. Muuten marenki repeilee. Pohja kannattaa tehdä samana päivänä, kun aiot täyttää tortun. Käärittynä torttu säilyy hyvänä ja voit syödä seuraavanakin päivänä, Amanda sanoo. 

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että myös satokauden sitrushedelmistä voi valmistaa hilloa. Amanda kertoo bonganneensa Satokausikalenterista klementiinihillokkeen ohjeen, joka osoittautui täydelliseksi. Klementiinihilloke oli täydellinen makupari marenkikääretortulle.

Katso videolta, miten klementiinihilloke valmistuu.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!