Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella

Julkaistu 18.12.2020 14:57

MTV LIFESTYLE

Marenkikääretortussa maistuu makean marengin lisäksi kirpsakka klementiini ja täyteläinen hasselpähkinämousse. Testaa Amanda Alilonttisen resepti.

Ainekset

  • Klementiinihilloke
  • 500 g klementiinejä
  • 2 dl hillosokeria
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • Puolikas vaniljatanko

Marenkikääretorttu

  • 1 ps Marenkijauhetta (Dr. Oetker)
  • 0,75 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 0,5 dl maitoa
  • 3 rkl Hasselpähkinärouhetta

Hasselpähkinämousse

  • 1 ps Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
  • 2,5 dl maitoa
  • Koristelu
  • 1 klementiini
  • kimallesuihketta ja koristehelmiä

Valmistusohje

Marenkikääretorttuvalmistuu näin:

Klementiinihilloke:

Valmista hyvissä ajoin tai jo edellisenä päivänä. Kuori klementiinit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunan me-hun kanssa. Lisää puolikas halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään.

Marenkikääretorttu

Valmista marenki marenkijauhepussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota voi ja sokeri käsivatkaimella. Lisää yksitellen munat. Sekoita voi-sokeri-munaseokseen vuorotellen jauhot ja maito. Levitä kakkumassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä marenki päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista marenkikääretorttupohjaa 150 asteisen uunin alaosassa, 25 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Kippaa kääretorttu varovasti leivinpaperin avulla nurinkurin pöydälle. Levitä tortulle klementiinihilloke ja hasselpähkinämousse. Säästä osa moussesta koristeluun. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Hasselpähkinämousse:

Sekoita pussin sisältö ja maito kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimen pienimmällä teholla 1 minuutin ajan ja sitten täydellä teholla noin neljä minuuttia.

Koristelu:

Koristele marenkikääretorttu hasselpähkinämoussella, klementiinisiivuilla, koristehelmillä ja kultakimallesuihkeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Lehtikuohu-minipavlovatKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelmaKoko Suomi leipoo: BLACK FLAG COFFEE ROLL -kakkuKolmenlaiset koristelukeksit: Emmin Pienet palat taivaastaHellapolisiin mustaherukka-glögijuustokakku
KääretorttuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella