Tiesitkö? Kananmunassa on "salatasku", jota voit hyödyntää yllättävällä tavalla
![Kananmunia. (Lehtikuva)](https://im.mtvuutiset.fi/image/379788/landscape16_9/555/313/4fb8915f3ade88010c1919ed4759c12e/aH/981376.jpg)
Kananmunien keittäminen onnistuu kömpelömmältäkin kotikokilta, mutta oikeanlaisella valmistusprosessilla voit kuitenkin tehdä munista astetta parempia – ja mikä parasta, myös helposti kuorittavia.
Täydellisiin keitettyihin kananmuniin tarvitset apuvälineeksi ainoastaan pienen puhtaan neulan. Kun neulalla painetaan varovasti pieni reikä kananmunan tylpempään päähän ennen keittämistä, irtoavat kuoret lopulta kuin itsestään.
Kananmunassa on pieni ilmatasku
Niksi perustuu siihen, että kananmunan niin sanotusti leveämmässä päässä, kuoren alla on pieni ilmatasku. Kun keität kananmunan normaalisti, taskussa oleva ilma kuumenee, laajenee ja pääsee pakenemaan ulos kuoren huokosten kautta vasta sitten, kun kananmunan valkuainen on jähmettynyt.
Jos taas pistät kuoreen ilmataskun kohdalle pienen reiän, ilma pääsee nopeammin ulos ja kananmuna kypsyy tasaisesti, helpottaen samalla myös kuorimisprosessia.
Lähde: Foodbeast, Lifehacker.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka