Mainos
Mainos

Uudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!

Kananmunat ovat ehkä yksinkertainen ruoka, mutta välillä niidenkin keittäminen epäonnistuu. Kokeile keinoa, jolla onnistut varmasti!

Paras tapa kananmunien valmistamiseen ei välttämättä olekaan perinteinen keittäminen. Jos munia keittää liian pitkään, keltuaisen ympärys tummuu. Liian vähän keitettyä munaa taas on mahdoton saada kuorittua.

Ongelmana munien keittämisessä voi olla myös se, että kuoret halkeilevat. Tämä johtuu siitä, että munat hakkaavat kattilan reunoihin kuplivassa vedessä. Ratkaisu näihin ongelmiin on kananmunien valmistaminen höyryttämällä.

Kananmunien höyryttäminen on myös nopeampi tapa kuin keittäminen, koska siinä ei tarvitse keittää niin suurta määrää vettä. Riittää, että kuumennat pienen määrän kattilan pohjalla. Kananmunista, jotka on keitetty korkeissa lämpötiloissa, irtoavat kuoret helpommin. Höyryttämällä kananmunista saa juuri sopivia.

Höyryttäminen onnistuu helposti. Aloita lisäämällä kattilan pohjalle vettä noin 3 cm. Aseta höyrystin kattilaan, kansi päälle ja kattila liedelle. Kun vesi on tarpeeksi kuumaa, lisää kananmunat varovasti höyrystimeen. Jos haluat pehmeämpi munia, höyrytä munia noin 6 minuuttia. Halutessasi kovempia munia höyrytä noin 11–12 minuuttia. Laita munat lopuksi kylmään veteen.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja