Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!

Kananmunat voi valmistaa myös höyryttämällä.
Kananmunat voi valmistaa myös höyryttämällä. Shutterstock
Julkaistu 31.08.2016 07:19

Emmi Kärkkäinen

Kananmunat ovat ehkä yksinkertainen ruoka, mutta välillä niidenkin keittäminen epäonnistuu. Kokeile keinoa, jolla onnistut varmasti!

Paras tapa kananmunien valmistamiseen ei välttämättä olekaan perinteinen keittäminen. Jos munia keittää liian pitkään, keltuaisen ympärys tummuu. Liian vähän keitettyä munaa taas on mahdoton saada kuorittua.

Ongelmana munien keittämisessä voi olla myös se, että kuoret halkeilevat. Tämä johtuu siitä, että munat hakkaavat kattilan reunoihin kuplivassa vedessä. Ratkaisu näihin ongelmiin on kananmunien valmistaminen höyryttämällä.

Kananmunien höyryttäminen on myös nopeampi tapa kuin keittäminen, koska siinä ei tarvitse keittää niin suurta määrää vettä. Riittää, että kuumennat pienen määrän kattilan pohjalla. Kananmunista, jotka on keitetty korkeissa lämpötiloissa, irtoavat kuoret helpommin. Höyryttämällä kananmunista saa juuri sopivia.

Höyryttäminen onnistuu helposti. Aloita lisäämällä kattilan pohjalle vettä noin 3 cm. Aseta höyrystin kattilaan, kansi päälle ja kattila liedelle. Kun vesi on tarpeeksi kuumaa, lisää kananmunat varovasti höyrystimeen. Jos haluat pehmeämpi munia, höyrytä munia noin 6 minuuttia. Halutessasi kovempia munia höyrytä noin 11–12 minuuttia. Laita munat lopuksi kylmään veteen.

Lähde: The Huffington Post 

Lisää aiheesta:

Munaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"Moni tekee yhden kriittisen virheen laittaessaan kananmunat kiehumaan kattilaan – ethän tee näin?Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaTyypillinen moka voi pilata kananmunan maun ja rakenteen – ethän keitä aamiaismunia näin?Ethän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kertaEi näin! Asiat, joita ei koskaan kannata tehdä kananmunille
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin