Mainos

Älä koskaan kääri kelmuun! Pahin moka, jonka voit juuston säilytyksessä tehdä

Kovat juustot myydään usein muovikelmuun pakattuna, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että ne kuuluisi säilyttää siinä myös kotona. 

Ruoan oikeaoppinen säilyttäminen takaa niiden kestävyyden. Maito, juusto, punaiset mausteet, vihannekset, hedelmät ja marjat – näin saat ne säilymään pidempään.

Ostat kaupasta palan tai kaksi hyvää juustoa ja tulet kotiin. Mitä teet? Juuston säilyttämiseen kannattaa todella kiinnittää huomiota, sillä et taatusti halua pilata makuelämystäsi.

Ensimmäinen asia joka sinun olisi hyvä tietää on, että juustoa ei missään tilanteessa tulisi säilyttää muovikelmuun käärittynä. Tunsitko nyt piston sydämessäsi? Jos vastasit kyllä, et ole yksin, sillä tämä on tyypillisin virhe, johon moni juuston ystävä sortuu.

Kelmuun kääriminen tukahduttaa elävän ja hengittävän tuotteen. Toiseksi, muovikelmu tartuttaa juustoon helposti makua ja saa hyvänkin juuston maistumaan hetkessä kirjaimellisesti muoville.

Juusto säilyy parhaiten vihanneslokerossa

Paras tapa kovan juuston säilyttämiseen on kääriä kallisarvoinen kimpale varta vasten suunniteltuun juustopaperiin, mutta jos tuotetta ei ole saatavilla, yhtä hyvä konsti on kääriä juusto ensin voipaperiin ja sen jälkeen asettaa paketti löyhästi suljettuun muovipussiin.

Pidä pakattua juustoa jääkaapin lämpimimmässä paikassa, joka on yleensä vihanneslokero. Vaikka juusto on pakattu oikein, sitä ei saisi unohtaa jääkaapin perukoille kovin pitkäksi aikaa. Yleensä neuvotaan, että juustoa kannattaisi ostaa kotiin sen verran, että saat syötyä sen yhdellä tai kahdella aterialla.

Lähde: TheKitchn

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja