Mainos

Tiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulos

Uunissa herkullinen munakokkeli valmistuu kuin itsestään.

Jos rakastat munakokkelia ja haluat valmistaa sitä kerralla suuria määriä, tämä resepti on juuri sinua varten! Uunissa valmistuva munakokkeli ei häviä maultaan tai rakenteeltaan lainkaan pannussa paistettavalla versiolla, mutta ei vaadi hellan vieressä kyttäämistä. Sillä välin kun munakokkeli valmistuu uunissa, sinulle jää enemmän aikaa muun aamupalan valmistamiseen.

Aivan kuten pannullakin paistettavaa versiota valmistettaessa, myös uunimunakokkelin kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät munat pääse kypsymään liikaa. Munakokkeli kannattaa nostaa uunista heti, kun munamassa näyttää kypsältä ja kaikki neste on hävinnyt, sillä munamassa jatkaa kypsymistä vuoassa vielä uunista poisottamisen jälkeen.

Voit halutessasi lisätä munamassan joukkoon myös hieman tuorejuustoa tai ricottaa antamaan aamiaiseesi makua. Myös pesto, salsa ja tuoreet yrtit sopivat tämän ruokalajin maustamiseen erinomaisesti.

Munakokkeli uunissa (6 annosta)

12 kananmunaa
1 ¾ dl maitoa
1 tl suolaa
¼ tl pippuria  

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon maito, suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mitä enemmän munamassaa vatkaat, sitä ilmavamman munakkaan saat.

Kaada seos voideltuun 33 x 23 x 5 cm -kokoiseen uunivuokaan. Paista uunissa noin seitsemän minuuttia, kunnes kananmunat ovat alkaneet hieman hyytyä.

Nosta vuoka uunista ja nostele munamassa hyvin sekaisin lastan avulla. Jatka paistamista vielä noin 12–15 minuuttia, kunnes munamassa on kokonaan hyytynyt. Sekoita munamassaa muutaman kerran paiston aikana. Tarjoile välittömästi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja