Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kyllästyttääkö perinteinen munakas? Uusi brunssisuosikki on todellinen proteiinipommi – halpaa, helppoa ja herkullista

0:53Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothieSmoothie-vinkkejä.
Julkaistu 05.01.2019 08:02

Emmi Niiniaho

Frittataan voi käytännössä hyödyntää kaikkea jääkaapin syövereistä löytyviä jäämiä, ja se toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Pääkuvan videolla tehdään smoothieita.

Frittata on italialaisten versio munakkaasta, jonka täytteinä käytetään usein erilaisia vihanneksia, perunaa sekä jotain lihaa. Tässä frittata-reseptissä on runsaasti vihanneksia, joten herkullisuutensa lisäksi se on vielä terveellinenkin.

Frittatan voi tarjoilla suoraan pannusta brunssi-pöytään, mutta se maistuu myöhemmin myös kylmänä.

Aamiaisfrittata (pannullinen)

200 g pekonia
125 g herkkusieniä ohueksi viipaloituna
75 g pinaattia
100 g keitettyjä perunoita
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään.

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lisää öljyä ja paista herkkusieniä noin viisi minuuttia useasti sekoittaen, kunnes sienet ovat ottaneet hieman väriä ja pehmenneet. Siirrä sienet syrjään.

Huuhtele pinaatti kylmän veden alla ja valuta suurimmat vedet pois. Lisää pinaatti paistinpannuun ja kypsennä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jäljelle jäänyt vesi kypsentää pinaatin kuumentuessaan. Kun pinaatti on kypsää, mutta silti kirkkaan vihreää, siirrä ne siivilään ja paina lusikalla ylimääräiset vedet pois niistä.

frittata
Frittatan voi tarjoilla suoraan pannusta tai kumota tarjoilulautaselle.Shutterstock

Pyyhi paistinpannu puhtaaksi, lisää öljyä ja lämmitä pannu takaisin keskilämmölle. Paista perunoita ja tomaatteja viitisen minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hieman. Näiden paistuessa vatkaa munat kulhossa ja pilko aiemmin kypsennetyt pekoni ja pinaatti ja lisää nämä herkkusienien kera munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös: Äidin aamupalaniksi villitsee somessa

Kun perunat ja tomaatit ovat ruskistuneet, lusikoi myös ne munien ja muiden vihannesten joukkoon ja sekoita kulhon sisältöä kevyesti. Kaada sitten kaikki ainekset takaisin paistinpannuun. Paista munakasta keskilämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.

Tarjoile frittata suoraan pannusta tai kumoa se tarjoilulautaselle. Frittatan lisukkeeksi sopii loistavasti rapsakka salaatti.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleHelppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoKeititkö liikaa pastaa? Hyödynnä aterian rippeet herkullisessa kasvislasagnessaKlassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä Arancini eli helpot riisipyörykät
AamiainenBrunssiRuokaRuoanlaittoKananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"

  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"