Kyllästyttääkö perinteinen munakas? Uusi brunssisuosikki on todellinen proteiinipommi – halpaa, helppoa ja herkullista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie 0:53 Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie
Smoothie-vinkkejä.

Frittataan voi käytännössä hyödyntää kaikkea jääkaapin syövereistä löytyviä jäämiä, ja se toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Pääkuvan videolla tehdään smoothieita.

Frittata on italialaisten versio munakkaasta, jonka täytteinä käytetään usein erilaisia vihanneksia, perunaa sekä jotain lihaa. Tässä frittata-reseptissä on runsaasti vihanneksia, joten herkullisuutensa lisäksi se on vielä terveellinenkin.

Frittatan voi tarjoilla suoraan pannusta brunssi-pöytään, mutta se maistuu myöhemmin myös kylmänä.

Aamiaisfrittata (pannullinen)

200 g pekonia
125 g herkkusieniä ohueksi viipaloituna
75 g pinaattia
100 g keitettyjä perunoita
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään.

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lisää öljyä ja paista herkkusieniä noin viisi minuuttia useasti sekoittaen, kunnes sienet ovat ottaneet hieman väriä ja pehmenneet. Siirrä sienet syrjään.

Huuhtele pinaatti kylmän veden alla ja valuta suurimmat vedet pois. Lisää pinaatti paistinpannuun ja kypsennä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jäljelle jäänyt vesi kypsentää pinaatin kuumentuessaan. Kun pinaatti on kypsää, mutta silti kirkkaan vihreää, siirrä ne siivilään ja paina lusikalla ylimääräiset vedet pois niistä.

Pyyhi paistinpannu puhtaaksi, lisää öljyä ja lämmitä pannu takaisin keskilämmölle. Paista perunoita ja tomaatteja viitisen minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hieman. Näiden paistuessa vatkaa munat kulhossa ja pilko aiemmin kypsennetyt pekoni ja pinaatti ja lisää nämä herkkusienien kera munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun perunat ja tomaatit ovat ruskistuneet, lusikoi myös ne munien ja muiden vihannesten joukkoon ja sekoita kulhon sisältöä kevyesti. Kaada sitten kaikki ainekset takaisin paistinpannuun. Paista munakasta keskilämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.

Tarjoile frittata suoraan pannusta tai kumoa se tarjoilulautaselle. Frittatan lisukkeeksi sopii loistavasti rapsakka salaatti.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!