Tiedätkö, mitä mystinen kirjain Fazerin laskiaispullapakkauksessa tarkoittaa? Paljastaa herkuista huolestuttavan seikan
Oletko huomannut, että Fazerin laskiaispullapakkauksessa päiväysmerkinnän vierestä löytyy mystinen A-kirjain? Kyseinen kirjain tarkoittaa, että pullat ovat olleet pakastettuja.
Muutama vuosi sitten suomalaisia hätkähdytti tieto siitä, että Fazer valmistaa kansallisrunoilijamme nimikkoleivosta Latviassa. Nyt ihmetystä on aiheuttanut sesonkiherkku laskiaispulla. Pullapakkausta tarkasteltaessa nimittäin selviää, että pullat ovat olleet pakastettuja.
Suuri volyymi vie pullat pakkaseen
Fazerin Vantaan leipomon johtaja Antti Laasosen mukaan syy pakastukseen löytyy kovasta kysynnästä.
– Laskiaispullien kysyntä on ylittänyt kaikki odotuksemme täällä Fazerilla tänä vuonna. Tulemme valmistamaan noin kaksi miljoonaa pullaa Suomessa. Laskiaispullat menevät pakkaseen suuresta volyymista johtuen. Linjan kapasiteetti ei valitettavasti mahdollista tuoreleivontaa, sesongin ollessa niin lyhyt ja tiivis, Laasonen kommentoi Makuja.fi:lle syytä pakastepullien käyttöön.
Pakastuksen ei ole todettu vaikuttavan tuotteen säilyvyyteen tai laatuun.
– Olemme tutkineet tarkasti laskiaispullan säilyvyyttä ja todenneet ettei sen laadussa tapahdu muutoksia mikäli pakastusaika jää yhteen viikkoon. Laskiaispulliemme pakastusaika on kaksi, maksimissaan kolme päivää, Laasonen lisää.
Myös pullan väriaine saattaa kummastuttaa
Fazerin pullapakkauksen ravintosisältöä tutkiessa herkuttelijaa saattaa pistää silmään myös toinen yksityiskohta; lisäaine E160a.
Kyseinen lisäaine on luontaisesti muun muassa porkkanoissa esiintyvä karotenoidi. Vaikka kyse on luonnollisesta väriaineesta, mitä ihmettä se oikein tekee laskiaispullassa?
– Pullan väriaine tulee käyttämästämme margariinista, Laasonen valottaa asiaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia