Tiedätkö, mistä Pizza Margarita on saanut nimensä? Ei mitään tekemistä drinkin kanssa!
Pizza Margarita (tai Margherita) kuuluu pizzerioiden ruokalistojen vakiokalustoon, mutta nimen alkuperä on monelle mysteeri. Yleisimmän uskomuksen mukaan pitsa on nimetty kuningatar Margheritan mukaan.
Katso yllä olevalta videolta, miten tuunaat pakastepizzan uuteen uskoon.
Pizza Margarita, englanniksi margherita, löytyy todennäköisesti lähes kaikkien pizzerioiden listoilta, mutta moni ei välttämättä tiedä, mistä se on saanut nimensä.
Yleisimmän uskomuksen mukaan pizza on saanut nimensä Italian kuningatar Margheritan mukaan, kertoo Huffington Post. Hän oli vierailulla Napolissa yhdessä miehensä, kuningas Umberto I:n kanssa kesäkuussa 1889. Vierailun syynä oli se, että Italian pohjois- ja eteläosat olivat yhdistyneet, ja itsenäisyytensä menettäneessä etelässä tarvittiin hengenkohotusta.
Tuliko nälkä? Näin teet Pizza Margaritan itse
Tarinan mukaan kuningatar oli lopen kyllästynyt ranskalaisen keittiön antimiin, joita hänelle oltiin tarjottu matkan aikana. Niinpä hän pyysi Napolin kuuluisinta pitsantekijää Raffaele Espositoa tekemään hänelle pizzan.
Margheritan kerrotaan pitäneen eniten pizzasta, jossa oli mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Ne sattuivat vieläpä symboloimaan Italian lipun värejä. Esposito nimesikin pizzan kuningattaren mukaan.
Toisen teorian mukaan nimi tulee siitä, että ”margherita” tarkoittaa italian kielellä päivänkakkaraa. Onkin ehdotettu, että pitsa olisi saanut nimensä siitä, että täytteet olisi aseteltu sen päälle kukan muotoon.
Lähde: Huffingtonpost.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa