Kansallista korvapuustipäivää vietetään perjantaina 4.10.2019. Seuraavaan listaukseen on koottu yhteen vinkit, joiden avulla leivot elämäsi parasta pullaa.
Lokakuun 4. päivänä juhlistetaan yhtä Suomen rakastetuimmista leivonnaisista, korvapuustia. Kansallista korvapuustipäivää vietetään tänä vuonna jo kahdennettakymmenennettä kertaa.
Korvapuusti on kahvipöydän klassikko, joka maistuu niin arkena kuin juhlanakin. Seuraavat työvaiheet takaavat, että uunistasi putkahtaa ulos taatusti herkullisia ja meheviä leivonnaisia.
Reseptin herkullisiin korvapuusteihin löydät täältä.
1. Löysä taikina, mehukas pulla
Meheviä pullia metsästävän kannattaa olla tarkkana jauhojen kanssa, sillä runsas jauhomäärä tekee pullista helposti kuivia.
Tästä syystä jauhoja ei kannatakaan lisätä taikinaan kerralla koko reseptissä mainittua määrää, vaan alustaa jauhot taikinaan pikkuhiljaa. Taikina tulee uskaltaa jättää riittävän löysäksi.
2. Jätä voi sulattamatta
Sulatetun voin sijaan pullataikinaan kannattaa käyttää huoneenlämpöistä, pehmeää voita, joka alustetaan taikinan sekaan. Muista siis nostaa voipaketti pöydälle hyvissä ajoin ennen leipomista.

