Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korvapuustit itse tehden tai pakastetaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

n. 16 kpl

  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
  • 100 g voita tai margariinia

Tai

  • 2 pkt pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1kg)

Väliin

  • 50-100 g voi- tai margariinisulaa
  • 1/2-1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1-2 rkl kanelia

Voiteluun ja päälle

  • kananmuna raesokeria

Valmistusohje

Jos leivot itse taikinan:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi taikina suorakaiteenmuotoon (n. 50 x 50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin.

Kanelin tuoksua ja muhevaa makua – korvapuusti on suomalaisten kotoinen herkku. Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. Pakastetaikinoiden ansiosta leipominen on nyt helppoa ja nopeaa

Leikkaa rulla 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Jos käytät pakastepullataikinaa:

Laita taikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa margariinia (esim. pullomargariinia) tai voisulaa. Ripottele tämän päälle fariinisokeria ja kanelia melko runsaasti. kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle (rullaa siis niin päin, että tulee paksumpi rulla) ja jätä sauma alaspäin.

Leikkaa jokainen rulla 2-3 osaan ja paina keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ValkosuklaakemutKoko Suomi leipoo: Croissant et Pain au ChocolatKoko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – ViineritKorvapuustitPääsiäisrahkapullatKauramuropulla
KorvapuustiMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Korvapuusti
  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Suklaakorvapuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Mantelipuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Korvapuustit itse tehden tai pakastetaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Ideoita maistuviin korvapuusteihin

  • 25.02.201508:31
    Pullat

    Kanelipullat amerikkalaiseen tapaan