Kaupoissa on tarjolla kymmenittäin erilaisia leipiä, mutta kaikki niistä eivät ole yhtä hyviä kuin toiset. Ruotsalainen ravitsemusterapeutti neuvoo, kuinka erotat hyvän leivän huonosta.
Vaikka moni uskoo, että tumma leipä on vaaleaa terveellisempi vaihtoehto, tämä asia ei ravitsemusterapeutti Martin Brunnbergin mukaan ole niin yksiselitteinen kuin voisi luulla. Värin sijaan Brunnberg kehottaa ensimmäiseksi kiinnittämään huomiota leivän rakenteeseen ja valitsemaan kiinteitä, vatsan täyttäviä leipiä.
Tämän lisäksi mies kannustaa etsimään kokojyväisiä vaihtoehtoja. Paketit kannattaa tarkastaa myös ravitsevaan leipään kuulumattomien ainesosien varalta.
– Lopuksi, etsi ainesosaluettelosta sokeria tai siirappia. Jos valitset oikean leivän, voit syödä sitä huoletta kolmesta neljään viipaletta päivässä, Brunneberg toteaa Expressen-lehden haastattelussa.
LUE MYÖS: Tässä ovat Suomen suosituimmat kauraleivät – kaurapitoisuuksissa hurjia eroja

