Kauraleipä mielletään terveelliseksi vaihtoehdoksi, mutta oletko koskaan tullut tarkistaneeksi, kuinka paljon kauraa suosikkileipäsi todellisuudessa oikein sisältää? Vastaus saattaa yllättää.
Suomalaisten voidaan sanoa elävän paraikaa melkoista kaurabuumia, jonka aiheuttamasta kauraleipien kysynnän kasvusta Makuja.fi uutisoi tammikuun lopulla. Artikkelissa kauraleipään liitettävien ominaisuuksien, kuten maun ja terveellisyyden, todettiin kiinnostavan etenkin lapsiperheitä.
Kauraleipien kaurapitoisuutta ei ole määritelty
Kaurabuumi näkyy myös Suomen suurimpien leipomoalan yritysten, Vaasanin ja Fazerin, myynneissä. Fazerin mukaan vuoden 2017 aikana heidän kauraleipiensä myynti kasvoi vähittäiskaupoissa reilusti yli 10 prosenttia arvossa mitattuna.
Vaasanin antaman tiedon mukaan heidän valikoimana mukaiset kauratuotteet ovat puolestaan kasvaneet 18 prosenttia laskutettujen eurojen mukaan vuoden 2017 lukemista vuoteen 2016 verrattuna. Vaikka kauratuotteet ovat itsessään suosiossa, leipien ravintosisällöistä löytyy huimia eroja.


