4:59

Terveellinen ja ravitseva alku päivään: Kokeile tätä maistuvaa pinkkiä puuroa sesonkiherkusta

Luumut ovat nyt elokuussa parhaimmillaan. Terveellinen hedelmä sopii loistavasti myös aamupalaksi.

Katso yllä olevalta videolta, miten kaura muuttuu hiutaleeksi.

Luumut ovat todellisia terveysherkkuja. Niitä syömällä voi muun muassa tehostaa ruoansulatusta, aivotoimintaa ja ehkäistä diabetesta. Yhdistettynä kauraan ja ohraan tästä tutusta hedelmästä saa ihanan aamupalan, joka taatusti antaa puhtia päivään.

Herkullisen pinkin puuron valmistus tulee aloittaa jo edellisenä iltana, jotta aamulla pöydässä on ihanan herkullinen ja ravitseva ateria.

Pinkki ohrapuuro vaniljajogurtilla, neljälle

100 grammaa ohraryynejä

75 grammaa kaurahiutaleita

4 isoa tai 8 pientä kypsää punaista luumua

½ teelusikallista vaniljauutetta

6 desiä luonnonjogurttia

2 teelusikallista auringonkukansiemeniä

Valmistus

Laita ohrat ja kaurat kulhoon, ja kaada niiden päälle litra kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin. Peitä astia ja anna niiden liota yön yli.

Seuraavana aamuna poista luumuista kivet ja pilko ne. Kaada ohrakauraseos kattilaan ja sekoita mukaan luumut. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoittaen säännöllisesti. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jotta koostumus on makuusi sopiva.

Sekoita vaniljauute jogurttiin. Aseta puuro tarjoiluastioihin, ja laita päälle vaniljajogurttia sekä auringonkukansiemeniä. Nauti!

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja