Kuusi helppoa tapaa – näin muutat tutun aamupalan proteiinipommiksi

shutterstock_318957542
Tutusta puurosta saa helposti entistäkin ravitsevamman aamupalan. Shutterstock

Puuroa pidetään terveellisenä ja ravitsevana aamupalana, mutta mitä jos voisit tehdä siitä vieläkin paremman? Seuraavien vinkkien avulla lisäät puuroosi aimo annoksen tärkeää ravintoainetta; proteiinia. 

Puuro sisältää runsaasti kuitua ja antioksidantteja, mutta on olemassa yksi tärkeä ravintoaine, joka siitä puuttuu – proteiini. Proteiini tunnetaan etenkin lihasten rakennusaineena, mutta sillä on tärkeä rooli myös nälän säätelyssä.

Jos haluat pysyä kylläisenä lounaaseen saakka, ota seuraavat vinkit käyttöön. 

Keitä veden sijasta maitoon

Valmistamalla puuron veden sijasta maitoon, tulet kuin huomaamatta lisänneeksi annokseesi proteiinia. Proteiinia saat myös lisäämällä puuron päälle maitotuotteita, kuten raejuustoa tai kreikkalaista jogurttia.

Viimeistele rouskuvilla pähkinöillä

Jos pähkinät kuuluvat suosikkituotteidesi joukkoon, lisää niitä reilusti myös aamupuuroosi. Lisäämällä ruokalusikallisen tai kaksi pähkinöitä tai siemeniä puuroosi, annokseesi sujahtaa kuin huomaamatta proteiinia.

Kananmuna kruunaa suolaisen puuron 

Kuka sanoo, että aamupuuron tulisi aina olla makea? Valmista vaihtelun vuoksi suolainen puuro, jonka joukkoon lisäät terveellisiä raaka-aineita, kuten pinaattia, lohta tai herkkusieniä. Kun viimeistelet annoksen parmesaanilla ja kananmunalla, proteiinipitoinen aamiainen on valmis.

Valmista puuro uudesta viljasta

Proteiinipitoista aamiaista kaipaavien kannattaa lisätä kaurahiutaleiden joukkoon proteiinipitoisia viljoja, kuten quinoaa tai spelttiä. Parin desin annos keitettyä guinoaa sisältää 8 grammaa proteiinia, speltti puolestaan 11 grammaa.

Lisää joukkoon proteiinijauhetta

Helpoin tapa lisätä puuroon proteiinia on sekoittaa joukkoon proteiinijauhetta. Maustetut proteiinijauheet tuovat annokseen myös vaihtelua.

Lähde: Men’sHealthMag  

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja