Huikeat terveysvaikutukset: Viisi syytä syödä luumuja päivittäin

luumu luumuja shutterstock
Luumuissa on runsaasti terveellisiä kuituja. Shutterstock

Kasvikset ja hedelmät ovat tunnetusti terveellisiä. Tunnetko jo luumujen erityiset terveyshyödyt?

Runsas hedelmien ja kasvisten nauttiminen auttaa varmistamaan, että kehosi saa päivittäin riittävän määrän vitamiineja ja hivenaineita sekä ruoansulatusta edistäviä kuituja.

Luumut tekevät erityisen hyvää ruoansulatukselle, mutta niillä on lukuisia muitakin terveysvaikutuksia. Healthybuilderz listasi niistä tärkeimmät.

1. Tehostaa ruoansulatusta

Luumujen syöminen on tehokas ja luonnollinen tapa torjua ummetusta. Luumujen sisältämät ravintokuidut tehostavat suoliston toimintaa ja pitävät ummetuksen oireet loitolla.

2. Suojaa sydänsairauksilta

Luumujen sisältämä kalium auttaa alentamaan verenpainetta. Violetin värin aiheuttavat antosyaanit puolestaan alentavat syöpäsairauksien riskiä.

3. Tehostaa aivotoimintaa

Luumujen antioksidantit ja antosyaanit tekevät hyvää myös aivoille. Niiden on todettu hidastavan muun muassa Alzheimerin taudin etenemistä.

4. Ehkäisee diabetesta

Luumujen alhainen glykeeminen indeksi takaa sen, että luumujen syönti ei nosta verensokeria niin rajusti kuin esimerkiksi sokeripitoiset välipalat.

5. Ei turhia kaloreita

Luumut sopivat vähäkalorisina hedelminä myös painonhallintaan. Kuitupitoinen luumu on loistava välipala, joka sisältää vaivaiset 30 kilokaloria.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!