Huikeat terveysvaikutukset: Viisi syytä syödä luumuja päivittäin

luumu luumuja shutterstock
Luumuissa on runsaasti terveellisiä kuituja. Shutterstock

Kasvikset ja hedelmät ovat tunnetusti terveellisiä. Tunnetko jo luumujen erityiset terveyshyödyt?

Runsas hedelmien ja kasvisten nauttiminen auttaa varmistamaan, että kehosi saa päivittäin riittävän määrän vitamiineja ja hivenaineita sekä ruoansulatusta edistäviä kuituja.

Luumut tekevät erityisen hyvää ruoansulatukselle, mutta niillä on lukuisia muitakin terveysvaikutuksia. Healthybuilderz listasi niistä tärkeimmät.

1. Tehostaa ruoansulatusta

Luumujen syöminen on tehokas ja luonnollinen tapa torjua ummetusta. Luumujen sisältämät ravintokuidut tehostavat suoliston toimintaa ja pitävät ummetuksen oireet loitolla.

2. Suojaa sydänsairauksilta

Luumujen sisältämä kalium auttaa alentamaan verenpainetta. Violetin värin aiheuttavat antosyaanit puolestaan alentavat syöpäsairauksien riskiä.

3. Tehostaa aivotoimintaa

Luumujen antioksidantit ja antosyaanit tekevät hyvää myös aivoille. Niiden on todettu hidastavan muun muassa Alzheimerin taudin etenemistä.

4. Ehkäisee diabetesta

Luumujen alhainen glykeeminen indeksi takaa sen, että luumujen syönti ei nosta verensokeria niin rajusti kuin esimerkiksi sokeripitoiset välipalat.

5. Ei turhia kaloreita

Luumut sopivat vähäkalorisina hedelminä myös painonhallintaan. Kuitupitoinen luumu on loistava välipala, joka sisältää vaivaiset 30 kilokaloria.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja