Termospullo ja käpyjä – tiesitkö, että kermavaahdon voi valmistaa myös näin?

kermavaahto_mustikka
Kuohkea kermavaahto kruunaa jälkiruoan myös retkiolosuhteissa. Shutterstock

Lettujen ja kermavaahdon himo voi iskeä yllättäen, mutta tarvittavia välineitä ei aina ole saatavilla. Lue hauska vinkki kuinka voit vaahdottaa kerman ilman vatkainta. 

Retki- tai mökkiolosuhteissa ruokien säilytys ja valmistus vaatii hieman suunnittelua. Pussikeitot ja kuivamuonat ovat käteviä, mutta välillä jokainen kaipaa hieman herkuttelua.

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä teet retkestäsi entistäkin maistuvamman, halusit sitten maistuvaa lounasta ja herkullista jälkiruokaa. 

Kävyillä luksusta metsän keskellä

Kermavaahto tuo helposti hieman luksusta retkiolosuhteisiin. Se sopii täydellisesti esimerkiksi nuotiossa rapeiksi paistettujen lettujen kumppaniksi. Et tarvitse vatkaamiseen kulhoa ja vispilää, vaan kerma vaahtoutuu helposti termospullossa. Avaamattomat iskukuumennetut tuotteet säilyvät huoneenlämmössä kuukausia, joten ne ovat erinomaisia tuotteita retkelle otettavaksi.

Kermavaahdon valmistamiseen tarvitset vain kermaa, termospullon ja käpyjä. Laita termospulloon pari desiä kermaa ja tiputa muutama käpy joukkoon. Ravista termospulloa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Lopputuloksena on valmista, kuohkeaa kermavaahtoa. Näin helppoa se on!

Lounas hautuu maukkaaksi termarissa

Termospullo on kätevä väline myös lounaan valmistukseen. Termospullossa haudutat yllättävän monenlaisia ruokia, kuten puuroja, pastaa tai kuskusia. Kaada aamulla termospulloon kuumaa vettä ja haluamasi raaka-aine. Aamulla hautumaan laitettu eväs on juuri sopivasti valmista lounasaikaan. Tämä tapa on kätevä apu silloin, kun et halua käyttää lounaan valmistukseen turhaan aikaa.

Muista lisätä termospulloon tarpeeksi vettä, varsinkin jos haudutusaika venyy useampaan tuntiin. Näin ruoka pysyy paremmin lämpimänä eikä ruoka pääse kuivumaan

Koivunlehdistä makua moneen ruokaan

Varsinkin pidemmillä retkillä ei kannata kantaa mukanaan paljoa erilaisia mausteita, vaan ainoastaan muutamaa tärkeää perusmaustetta tai moneen ruokaan sopivaa mausteseosta. 

Tee itse hieman erilaista, mutta monikäyttöistä mausteseosta luonnon omista raaka-aineista. 

Voit valmistaa maustesuolan myös omien mieltymyksiesi mukaan käyttämällä haluamiasi mausteita tai yrttejä, kuten chiliä, nokkosta tai vaikkapa kuivattuja sieniä.

Lähde: Avotulella - ruokaa luonnon antimista, Markus Maulavirta, WSOY 2015

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja