Kokeile uusia makupareja — näillä vinkeillä saat valmiskeiton maistumaan
Joskus on ihan sallittua turvautua kaupan valmiskeittoihin, sillä niistä saa muokattua itsensä näköisen aterian vähällä vaivalla.
Kun kaipaa nopeasti jotain lämmintä tai helposti syntyvää arkiruokaa, tulee usein käännyttyä valmiskeittojen puoleen. Olipa sitten kyseessä säilyketölkki tai pahvitetra, maku ei yleensä vastaa odotuksia.
Jos itse tekeminen ei kuitenkaan houkuta, voit parantaa säilykekeiton makua huomattavasti muutamalla niksillä.
Lisää mausteita mielesi mukaan
Valmiskeitoissa suurin ongelma on yleensä mausteiden ja makujen puute. Kokeile siis lisätä joukkoon ripaus paprikajauhetta, pippurirouhetta, hyvää oliiviöljyä, hakattua basilikaa tai muita tuoreita yrttejä.
Helposti herkullista makua keittoihin saa lisäämällä joukkoon hieman paksua maustamatonta jogurttia tai smetanaa.
Kokeile uusia makuyhdistelmiä
Usein valmiskeittoihin on tarpeen lisätä hieman suolaa tai tilkka hapokkuutta tuovaa etikkaa. Kokeilemalla löytää juuri omaan makuun sopivia makuyhdistelmiä.
Esimerkiksi tumma balsamico sopii tomaattiketon mausteeksi, pinaattikeiton puolestaan maustaa jauhettu muskottipähkinä.
Suolaista juustoa ja rapeita pähkinöitä
Myös erilaiset lisukkeet parantavat ennen kaikkea keiton makua, mutta tuovat joukkoon myös pureskeltavaa koostumusta ja visuaalista kontrastia. Kokeile esimerkiksi lisätä keiton päälle murennettuja keksejä, siemeniä, hienonnettuja pähkinöitä tai pala raastettua lempijuustoasi.
Hieman kuivahtaneesta valmistuu nopeasti keiton kanssa hyvin yhteen sopivia krutonkeja.
Kaunis astia saa ruoan maistumaan
Tämä voi kuulostaa hieman typerältä, mutta tarjoilemalla keiton kauniista astiasta tai kulhosta vaikutat myös makuun.
Olemme visuaalisia olentoja, joten jo pelkkä kaunis tarjoiluastia tekee keiton syömisestä hieman maukkaamman elämyksen.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan