Joskus on ihan sallittua turvautua kaupan valmiskeittoihin, sillä niistä saa muokattua itsensä näköisen aterian vähällä vaivalla.
Kun kaipaa nopeasti jotain lämmintä tai helposti syntyvää arkiruokaa, tulee usein käännyttyä valmiskeittojen puoleen. Olipa sitten kyseessä säilyketölkki tai pahvitetra, maku ei yleensä vastaa odotuksia.
Jos itse tekeminen ei kuitenkaan houkuta, voit parantaa säilykekeiton makua huomattavasti muutamalla niksillä.
Lisää mausteita mielesi mukaan
Valmiskeitoissa suurin ongelma on yleensä mausteiden ja makujen puute. Kokeile siis lisätä joukkoon ripaus paprikajauhetta, pippurirouhetta, hyvää oliiviöljyä, hakattua basilikaa tai muita tuoreita yrttejä.
Helposti herkullista makua keittoihin saa lisäämällä joukkoon hieman paksua maustamatonta jogurttia tai smetanaa.
Kokeile uusia makuyhdistelmiä
Usein valmiskeittoihin on tarpeen lisätä hieman suolaa tai tilkka hapokkuutta tuovaa etikkaa. Kokeilemalla löytää juuri omaan makuun sopivia makuyhdistelmiä.
Esimerkiksi tumma balsamico sopii tomaattiketon mausteeksi, pinaattikeiton puolestaan maustaa jauhettu muskottipähkinä.

