Teresan viiden ainesosan suklaakakku on niin helppo tehdä, että et voi epäonnistua: "Lapsetkin tätä aina toivovat"

6:24 Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa.

Kokki Teresa Välimäki kertoo tuoreimmasta keittokirjastaan ja vinkkaa superhelpon suklaakakun ohjeen.

Videolla Teresan toinen superhelppo kakkuvinkki. Lapsikin osaa tehdä!

Kokki ja ruoka-alan monitaituri Teresa Välimäeltä ilmestyi lokakuussa uusi ranskalaiseen maaseutukeittiöön nojaava Le Keittokirja -teos (Readme 2020). Kirja kokoaa yhteen Teresan rakkaimmat reseptit Ranskasta.

Teresa kertoo MTV:lle luvanneensa itselleen aiemmin, ettei enää tee keittokirjoja. Mieli kuitenkin muuttui. 

– Sanoin jo edellisen kirjan kohdalla, etten tee enää keittokirjoja, sillä se on raskasta hommaa ja kirjan elämä kaupassa hemmetin lyhyt. Sitten olin kustantajaan yhteydessä muista asioista ja he kysyivät minulta varta vasten kirjaideaa, Teresa muistelee.

Ranskalaista maalaistunnelmaa

Yksi idea toden totta oli Teresan mielessä: hän voisi tehdä keittokirjan perustuen vierailuihinsa lounaisranskalaisessa majatalossa, Happy Hamletissa. Paikka on muodostunut kokille erityisen rakkaaksi.

–  Minun piti olla siellä keväällä, kesällä ja nyt syksylläkin. Monta matkaa peruuntui ja tämä on minulle aika herkkä paikka. Siksi oli erityisen hienoa, että saimme kirjan tehtyä ja vangittua sen paikan tunnelman kansien väliin.

Le keittokirjan reseptit ja kuvat tehtiin kesällä Ranskassa muutaman intensiivisen kuvauspäivän aikana, kun koronatilanne mahdollisti pikavisiitin kohteeseen. Keittokirjan tunnelmalliset kuvat otti toinen ruoka-alan monitaituri Hanna Hurtta.

– Kirjasta välittyy sen paikan tunnelma. Haluan tarjota virtuaalisen matkan Ranskaan niillekin ihmisille, jotka eivät ole siellä käyneet. Samalla saa hyvän fiiliksen ja herää toiveikkuus, että vielä jonain päivänä pääsemme taas matkustamaan.

Legendaarinen suklaakakku on superhelppo valmistaa!

Kirjassa on mukana laaja kattaus reseptejä aina aamupalasta jälkiruokiin. Yksi helpoimmista resepteistä lienee Teresan legendaarinen suklaakakku. Kakun resepti on ollut aiemmin muissakin keittokirjoissa ja tällä kertaa sen kanssa tarjoillaan laventeli-aprikooseja.

– Se on sellainen oma bravuurini. En ole mikään leipuri, leivon jos on pakko, mutta tämä suklainen mutakakku on sellainen, joka on kulkenut matkassani pitkään. Lapsetkin tätä aina toivovat, oli kyse sitten synttäreistä tai ylioppilasjuhlista, Teresa kertoo.

Itse suklaakakkuun tarvitaan vain viisi ainesosaa. Kakun kanssa voi tarjoilla perinteiseen tyyliin vaikka kermavaahtoa ja mansikoita, mutta Teresa suosittelee kokeilemaan myös laventeli-aprikooseja. Laventeli-sokeriliemessä voi marinoida myös muita hedelmiä ja marjoja.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja