Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teresan viiden ainesosan suklaakakku on niin helppo tehdä, että et voi epäonnistua: "Lapsetkin tätä aina toivovat"

6:24Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa.
Julkaistu 07.11.2020 14:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Teresa Välimäki kertoo tuoreimmasta keittokirjastaan ja vinkkaa superhelpon suklaakakun ohjeen.

Videolla Teresan toinen superhelppo kakkuvinkki. Lapsikin osaa tehdä!

Kokki ja ruoka-alan monitaituri Teresa Välimäeltä ilmestyi lokakuussa uusi ranskalaiseen maaseutukeittiöön nojaava Le Keittokirja -teos (Readme 2020). Kirja kokoaa yhteen Teresan rakkaimmat reseptit Ranskasta.

Teresa kertoo MTV:lle luvanneensa itselleen aiemmin, ettei enää tee keittokirjoja. Mieli kuitenkin muuttui. 

– Sanoin jo edellisen kirjan kohdalla, etten tee enää keittokirjoja, sillä se on raskasta hommaa ja kirjan elämä kaupassa hemmetin lyhyt. Sitten olin kustantajaan yhteydessä muista asioista ja he kysyivät minulta varta vasten kirjaideaa, Teresa muistelee.

Ranskalaista maalaistunnelmaa

Yksi idea toden totta oli Teresan mielessä: hän voisi tehdä keittokirjan perustuen vierailuihinsa lounaisranskalaisessa majatalossa, Happy Hamletissa. Paikka on muodostunut kokille erityisen rakkaaksi.

–  Minun piti olla siellä keväällä, kesällä ja nyt syksylläkin. Monta matkaa peruuntui ja tämä on minulle aika herkkä paikka. Siksi oli erityisen hienoa, että saimme kirjan tehtyä ja vangittua sen paikan tunnelman kansien väliin.

Le keittokirjan reseptit ja kuvat tehtiin kesällä Ranskassa muutaman intensiivisen kuvauspäivän aikana, kun koronatilanne mahdollisti pikavisiitin kohteeseen. Keittokirjan tunnelmalliset kuvat otti toinen ruoka-alan monitaituri Hanna Hurtta.

– Kirjasta välittyy sen paikan tunnelma. Haluan tarjota virtuaalisen matkan Ranskaan niillekin ihmisille, jotka eivät ole siellä käyneet. Samalla saa hyvän fiiliksen ja herää toiveikkuus, että vielä jonain päivänä pääsemme taas matkustamaan.

Legendaarinen suklaakakku on superhelppo valmistaa!

suklaakakkuTeresan suklaakakku Le Keittokirjassa. Kuva: Hanna Hurtta.Le Keittokirja/Hanna Hurtta

Kirjassa on mukana laaja kattaus reseptejä aina aamupalasta jälkiruokiin. Yksi helpoimmista resepteistä lienee Teresan legendaarinen suklaakakku. Kakun resepti on ollut aiemmin muissakin keittokirjoissa ja tällä kertaa sen kanssa tarjoillaan laventeli-aprikooseja.

– Se on sellainen oma bravuurini. En ole mikään leipuri, leivon jos on pakko, mutta tämä suklainen mutakakku on sellainen, joka on kulkenut matkassani pitkään. Lapsetkin tätä aina toivovat, oli kyse sitten synttäreistä tai ylioppilasjuhlista, Teresa kertoo.

Itse suklaakakkuun tarvitaan vain viisi ainesosaa. Kakun kanssa voi tarjoilla perinteiseen tyyliin vaikka kermavaahtoa ja mansikoita, mutta Teresa suosittelee kokeilemaan myös laventeli-aprikooseja. Laventeli-sokeriliemessä voi marinoida myös muita hedelmiä ja marjoja.

KATSO RESEPTI: Helppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmasti

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Heli, Jesse ja Jaska todistavat, että kaikki ruoat voi kokata ulkona – suklaa-vaahtokarkkijälkkäristä hitti: "Nopea ja simppeli"Teresan lyömätön lisuke sopii ruoalle kuin ruoalle – tähän jäät koukkuun: "Ihan oma suosikkini"Joko testasit? Nannan resepti täydellisiin mokkapaloihin: "Käsittämättömän helppotekoinen ja mielettömän mehevä"Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"
RuokaTeresa VälimäkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!