Terävöittää muistia ja parantaa vastustuskykyä – syötkö jo tätä vitamiinipommia?

shutterstock_125923700
Oranssit bataatit ovat makeaa ja terveellistä syötävää. Shutterstock

Bataatti on ehdottomasti yksi parhaista hiilihydraatin lähteistä, jota voit suuhusi laittaa. Lue, miksi sinunkin kannattaisi ottaa bataatti osaksi ruokavaliotasi.

Makeudestaan huolimatta bataatit eivät ole epäterveellistä syötävää – päinvastoin! Yksi keskikokoinen bataatti sisältää noin 112 kilokaloria, 26 grammaa hiilihydraattia, 2 grammaa proteiinia eikä lainkaan rasvaa. 

Neljä terveellistä syytä syödä bataattia

1. Terve näkö: Bataatti sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään näkökykyä ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Lisäksi A-vitamiini osallistuu useiden solujen kasvuun ja kehitykseen, ja se auttaa muun muassa limakalvoja pysymään terveinä. Yksi keskikokoinen bataatti sisältää kolmen päivän tarpeen A-vitamiinia.  

2. Parempi vastustuskyky: Bataattien sisältämä B6-vitamiini osallistuu lukuisiin elimistön aineenvaihduntatapahtumiin, kuten energiantuotantoon. Yhdestä keskikokoisesta bataatista saat noin 15 prosenttia päivän B6-vitamiinitarpeesta.

3. Vahvempi sydän: Bataatti sisältää myös runsaasti kaliumia ja magnesiumia, jotka ovat tärkeitä sydämen, hermoston ja lihasten toiminnalle. Magnesium on tärkeä kivennäisaine myös verenpaineen säätelyn kannalta. 

4. Alentaa kolesterolia: Kuitu auttaa alentamaan huonoa kolesterolia, mutta myös ehkäisemään tyypin 2 diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.  

Bataatti taipuu moneen ruokaan. Kokeile valmistaa vaikkapa täytettyjä bataatteja kasvistäytteellä tai lämmittävää bataatti-inkiväärikeittoa

Lähde: Goodhousekeeping 

***

1:18

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja